Sombor: Uklanjanje drvoreda u Kanarinskoj ulici

Na osnovu rešenja komunalnog inspektora Odeljenja inspekcije i komunalne policije, JKP „Zelenilo“ Sombor otpočelo je danas vađenje stabala drvoreda u Kanarinskoj ulici u Somboru, uz obavezu sadnje novog drvoreda na istoj lokaciji do kraja sadne sezone 2019. godine.

Na osnovu zahteva stanovnika Kanarinske ulice stručna služba Odeljenja inspekcije i komunalne policije izvršila je uvid i utvrdila da su stabla lipe razvila  površinski korenov sistem koji je svojim rastom potpuno deformisao trotoar duž čitave ulice pa ga pešaci više ne mogu koristiti. Vidljivi su znaci delovanje korena i na kolovozu (stabla su sađena u jako uskom zelenom pojasu između trotoara i kolovoza), i može se očekivati da u daljem periodu deformišu i kolovoz, stoji u nalogu.
Zaključeno je da je neophodno izvršiti uklanjenje stabala lipe i izvršiti popravku trotoara, uz sadnju odgovarajućih drvorednih sadnica. 

Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar