Saopštenje za zakupce državnog poljoprivrednog zemljišta po osnovu stočarstva

Odeljenje poljoprivrede i zaštite životne sredine izdalo je saopštenje namenjeno poljoprivrednicima koji su ostvarila pravo prečeg zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta po osnovu stočarstva na teritoriji Grada Sombora.

Prema ovom saopštenju zakupci poljoprivrednog zemljišta po pravu prečeg zakupa po osnovu stočarstva dužni su da održavaju broj uslovnih grla na osnovu kog je zaključen ugovor.Ukoliko se utvrdi da je broj uslovnih grla umanjen za više od 10 procenata u odnosu na broj uslovnih grla na osnovu kojih je zaključen ugovor, umanjuje se površina koja se daje u zakup po tom osnovu.

Zakupac je dužan da svake četvrte godine od godine u kojoj je zaključen ugovor, a najkasnije do 1. februara svake četvrte agroekonomske godine, dostavi utvrđenu vrstu i broj uslovnih grla.

Ako se u vanrednoj kontroli utvrdi, da zakupac po pravu prečeg zakupa po osnovu stočarstva postupa suprotno odredbama, ugovor se raskida zaključno sa tekućom agroekonomskom godinom, a Registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu se utvrđuje pasivan status.

Odeljenje za poljoprivrdu i zaštitu životne sredine u saradnji sa Republičkom veterinarskom inspekcijom će vršiti vanredne kontrole broja uslovnih grla na osnovu kog ste ostvarili pravo te poziva zakupce da se pridržavaju propisanih uslova u skladu sa Ugovorom o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, Zakonom i Pravilnikom, jer će u suprotnom biti prinuđeni da primene sankcije protiv lica koja načine prekršaj.

Originalno saopštenje pogledajte ovde .


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar