Saopštenje KMF Apa-Futsal

Klub malog fudbala Apa-futsal, povodom saopštenja lokalne samouprave a u vezi sa humanitarnim turnirom koji je održan jula meseca 2018. i na kome su prikupljana sredstva ističe sledeće:

,,U organizaciji kluba do sada je održano ukupno pet humanitarnih turnira. Lokalna samouprava je pomagala organizaciju četvrtog turnira kada je obezbedila vodu za učesnike, dok je na V obezbedila iznos od 30.000 dinara od čega su kupljene majice za učesnike kao i obezbedjena voda i sokovi tokom celodnevnog turnira. Celokupni ostvareni prihod je po preporuci lica iz Centra za socijalni rad i Dnevnog boravka ustupljen istima sa namenom da se kupi presa za oslikavanje šolja a što je po njihovim rečima upravo bilo potrebno korisnicima Dnevnog boravka. Niko niti jednog momenta nije sugerisao na probleme oko rada sa takvom presom. Ne ulazeći u dalju polemiku klub ističe da sredstva koja su uplaćena od strane opštine su dodeljena u skladu sa Pravilnikom o raspodeli sredstava, a da je i prema Zakonu o sportu i prema drugim propisima utvrdjena obaveza lokalne samouprave da učestvuje u finansiranju klubova. Dakle ne radi se o slobodnoj volji kako se to želi prikazati u saopštenju već o obavezi lokalne samouprve da finansira klubove. Istine radi, za jednu utakmicu na domaćem terenu potrebno je izdvojiti 20 do 25.000,00 dinara, u prošloj sezoni je bilo 12 utakmica na domaćem terenu kao i tri utakmice u Kupu u kome je naš klub došao do finala Kupa Vojvodine. U svakom momentu spremni smo da dostavimo izveštaj o utrošenim sredstvima svim organima i zainteresovanim licima i naš klub upravo je i poznat po transparentnosti informacija o utrošenom novcu , a celokupno računovodstvo kluba vodi Sportski savez opštine Apatin, koji u svakom trenutku ima uvid u potrošnju i pravdanje sredstava. Što se tiče same donacije, moramo ukazati da se raskid ugovora o donaciji sprovodi pod posebnim uslovima, kao i povrat predmeta donacije. Ono što nam zaista nije jasno, jeste to, da se u saopštenju navodi da će se nabaviti nova presa za korisnike Dnevnog boravka, pa nam nije jasno zašto bi se ista nabavljala, ako je ova donirana opasna po rad korisnika, kao što nam nije ni jasno kome je kupljen poseban štampač od 22.000,00 dinara, kada, kako sami kažete u saopštenju, ceo proces rada je opasan po korisnike.''

Izvor i foto: fb stranica ,,Kmf Apa-Futsal Apatin''
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar