Reagovanje lokalne samouprave povodom zloupotrebe humanitarnih akcija

Povodom optužbi pravnog zastupnika KMF ,,Apa Futsal'' kako je Centar za socijalni rad Apatin zloupotrebio donaciju ovog kluba namenjenu korisnicima Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama, opština Apatin je izdala saopštenje koje vam prenosimo u celosti: 

 
,,Povodom kontinuiranih neistina koje u svrhu političke promocije javno iznosi pravni zastupnik КMF Apa Futsal, lokalna samouprava je primorana da stane u zaštitu opštinskih institucija i svih humanih građana opštine Apatin, te izda sledeće
 
SAOPŠTENJE
 
Situacija koja se pokušava ispolitizovati je već ispitana i detaljno objašnjena u saopštenju Centra za socijalni rad od 20. decembra 2018. godine. Ponovićemo: donirana sublimaciona presa za štampanje šolja postiže visoke temperature pri radu, pa je izuzetno opasno da je korisnici dnevnog boravka samostalno koriste. Oni kreiraju motive (crtaju, slikaju, kolažiraju), koje zatim obučena lica putem prese štampaju na šolje.
Pojedinci očigledno smatraju da bi korisnicima dnevnog boravka trebalo dati da sami rukuju ovom opasnom mašinom, rizikujući teške telesne povrede, a sve zbog nečijeg sticanja političkih poena. 
Javnost treba da zna da je presa donirana nakon turnira koji je organizovao КMF Apa Futsal, a da je lokalna samouprava za organizaciju tog događaja dala klubu 30.000 hiljada dinara. Budući da je cena prese 35.000 dinara, molimo pravnog zastupnika da objasni javnosti koliko je novca tačno prikupljeno u akciji i na šta je potrošen novac koji je opština obezbedila?
 
Podsećamo da je КMF Apa Futsal u 2018. primio 359.953,00 dinara iz budžeta lokalne samouprave za funkcionisanje kluba, a da je u 2019. godini za njihov rad predviđeno 389.958,00 dinara. Podrška lokalne samouprave posledica je sjajnih rezultata apatinskih futsalera na terenu, na koju nažalost senku bacaju mutni potezi njihovih zastupnika.
 
Opština Apatin najoštrije osuđuje kampanju za sticanje političkih poena na mentalno nedovoljno razvijenim osobama, korisnicima dnevnog boravka Centra za socijalni rad. Кako bi se ubuduće izbegli ovakvi gnusni pokušaji, Centar za socijalni rad će vratiti presu donatoru, sa molbom da više ne zloupotrebljava humanitarne akcije za ličnu političku promociju. 
Lokalna samouprava se ovim putem obavezuje da će u najskorijem roku kupiti novu presu korisnicima dnevnog boravka. Podsetimo, lokalna samouprava je ranije već donirala poseban štampač koji ide uz presu, u vrednosti od 22 hiljade dinara.''

Izvor:  Info služba opštine Apatin
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar