Puna pripravnost u slučaju obilnih padavina
Lokacija: Srbija i svet
14.05.2019.

Javna vodoprivredna preduzeća u AP Vojvodini, kao i sve službe, su u punoj pripravnosti za delovanje u sprečavanju eventualnih posledica koje bi mogle biti prouzokovane zbog najavljenih obilnih padavina.

 
Mehanizacija, alat i potrebni materijal su spremni, i u slučaju potrebe može se brzo reagovati  – konstavovano je na sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao predsednik Pokrajinske vlade i  komandant Štaba Igor Mirović. 
 
Vodostaji na velikim rekama u AP Vojvodini, kao što su Dunav, Sava i Tisa, za sada su na nivou koji je daleko ispod uvođenja čak i redovne odbrane od poplava.
 
Ipak, nadležnim službama JVP „Vode Vojvodine“ i drugim vodoprivrednim  preduzećima u Vojvodini, naloženo je 24-satno osmatranje na terenu i stalna komunikacija između štabova za vanredne situacije susednih lokalnih samouprava, kao i sa sličnim službama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar