Posađeno 38.000 komada cvetne jesenje rasade u Somboru

Tokom prethodnih dana, zahvaljujući pre svega lepim vremenskim prilikama, cvećarke JKP “Zelenilo” Sombor posadile su najveći deo od ukupno oko 38.000 komada jesenje cvetne rasade predviđene za sadnju u gradu. 

Viole (dan i noć), belisi (bele rade) i miozitisi, ukrasili su sve cvetne leje na Trgu cara Uroša (ispred Županije), Trgu Cara Lazara, kao i žardinjere u centru, a narednih dana posao će biti zaokružen sadnjom i u Ulici kralja Petra I. 
 
Reč je o cvetnim vrstama koje dobro podnose niske temperature i svojim raskošnim bojama ulepšavaju sive i hladne zimske dane u Ravangradu.
 
Cvetnice treba da se užile i prime, i one će cvetati već sada, s jeseni, iako na proleće dolazi onaj pravi, puni cvet, koji se pojavljuje odmah nakon snegova, dok u maju ponovo kreće letnja rasada.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar