Počela sadnja bagrema i topole kod Gakova

Radnici JKP „Zelenilo“ Sombor otpočeli su sadnju novih 4.200 sadnica na području između Gakova i Koluta, u okviru dugoročnog plana obnove vetrozaštitnih pojaseva na teritoriji Grada Sombora.

Na površini od 7,5 hektara posađen je najveći deo od predviđenih 3.500 sadnica bagrema i 700 topola, a sadnja će biti okončana u narednih nekoliko dana.
Na taj način će barem u određenoj meri, biti poboljšana ukupna slaba pošumljenost somborskog područja, koje je u sličnoj situaciji kao i cela teritorija Vojvodine.
Kako je objavljeno u projektu pod nazivom "Popis i revitalizacija vetrozaštitnih pojaseva", iz 2011. godine, “vetrozaštitni pojasevi na području Sombora  su u priličnoj meri oštećeni ili uništeni, a da bi se postiglo njihovo optimalno stanje, potrebno je zasaditi više od 160.000 novih sadnica”, stim da je, upravo u Gakovu, najkritičnije, jer tu nedostaje  27.586 stabala. 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar