Orezano i uklonjeno stotine trulih stabala u somborskim selima

Kad god su to dozvolili zimski vremenski uslovi, radnici „Zelenila“ su u prethodom periodu, u naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora, orezivali i uklanjali trula i sasušena stabla na javnim površinama, koja su ugrožavala krovove i fasade objekata, nadzemne instalacije, ometala preglednost i bezbednost saobraćaja... 

Po nalozima nadzornog organa Odelenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove, i na osnovu Rešenja komunalnog inspektora Odelenja inspekcije i komunalne policije, orezano je i(li) uklonjeno stotine stabala u Bezdanu, Kolutu, Bačkom Bregu, Kljajićevu, Bačkom Monoštoru, dok je isti posao paralelno, po prioritetima, realizovan i u gradu Somboru. 
U većini slučajeva reč je bila o sasušenim ili trulim uličnim stablima, od kojih su neka već izgubila statiku zbog ranijih raskopavanja, ili im je u većoj meri bila oštećena i sasušena krošnja, odnosno, neplanski su sađena...
 
Gde god je vršeno uklanjanje stabala „Zelenilo“, po nalogu nadzornog organa, ima obavezu da posadi nova stabla adekvatne vrste.
 
Posao orezivanja i uklanjanja devastiranih i obolelih stabala gradsko komunalno preduzeće nastaviće i u ostalim naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora.

Izvor i foto: JKP ,,Zelenilo'' Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar