Jesenja sadnja drvoreda u Somboru

U okviru redovne jesenje sadnje, odnosno, zamene dotrajalih uličnih drvoreda, danas su radnici „Zelenila“ posadili 58 bođoša u Jorgovanskoj ulici.

Reč je o kombinovanoj sadnji celtisa, na taj način da je sa desne strane ulice posađena tzv. kuglasta forma koja ne raste preterano u visinu i time ne ugrožava ulične instalacije na banderama, a sa leve strane su posađeni obični bođoši. 
 
Inače, u Jorgovanskoj ulici su koprivići u više navrata orezivani radikalno “u glavu”, jer su se nalazili ispod žica električnih vodova i predstavljali su smetnju, što je dovelo do toga da su izuzetno lošeg zdravstvenog stanja i upitne dekorativnosti. Zbog toga se pristupilo sadnji kuglaste forme, koja neće ometati nadzemne vodove.
Posađeni bođoši koji su odnegovani na Rasadniku JKP “Zelenilo” Sombor, i ubuduće će nalaziti svoje mesto u uličnim drvoredima Ravangrada, u nastojanjima da se očuva somborski zeleni brend. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar