Besplatni Set Top Box uređaji za socijalno ugrožene

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje javni poziv za prijavu za dodelu opreme za prijem signala digitalne televizije.

Osnovne informacije prenostimo u celosti:

U okviru procesa prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa Ministarstvo trgovine, turizima i telekomunikacija upućuje javni poziv ugrožnim potrošačima za prijavu za dodelu opreme za prijem signala digitalne televizije, odnosno Set Top Box uređaja (u daljem tekstu: STB uređaj).
STB uređaj omogućuje prijem digitalnog televizijskog signala na televizorima na kojima se program prati putem sobne ili krovne antene.

Uslovi za podnošenje prijave:

Prijavu za dodelu STB uređaja može da podnese:

- korisnik prava na novčanu socijalnu pomoć koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti ili
- korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti ili
- korisnik prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju ili
- korisnik prava na penziju koji živi sam i koji ostvaruje mesečni iznos penzije koji nije veći od najnižeg iznosa penzije utvrđenog u osiguranju zaposlenih, a što na dan objavljivanja ovog poziva iznosi 13.288,01 dinar.

Dokumentacija:

Podnosilac prijave u obavezi je da podnese:

- obrazac Prijave za dodelu STB uređaja
- ličnu kartu na uvid
Korisnik prava na novčanu socijalnu pomoć podnosi i:
- rešenje o ostvarivanju prava na novčanu socijalnu pomoć Centra za socijalni rad.
Korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica koji je to pravo ostvario u sistemu socijalne zaštite podnosi i:
- rešenje o ostvarivanju prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, odnosno prava na uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica izdatog od Centra za socijalni rad, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju ili gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Korisnik prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica Republičkog fonda za penzijsko i invalidskog osiguranje podnosi i:

- rešenje o ostvarivanju prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Korisnik prava na penziju podnosi i:

- ček od penzije koja je isplaćena u mesecu koji prethodi tekućem mesecu i
- dokaz o broju članova domaćinstva, što može biti:

- izjava dva svedoka overena pred nadležnim organom ili
- potvrda izdata od strane predsednika skupštine, odnosno saveta stanara ili
- potvrda izdata od strane mesne zajednice, odnosno mesne samouprave.

Obrazac Prijave za dodelu STB uređaja dostupan je u centrima za socijlani rad i filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i na internet adresi Ministarstva: www.mtt.gov.rs/informacije/javni-pozivi.

Način podnošenja prijave:

Prijava za dodelu STB uređaja podnosi se prema mestu prebivališta u:

- Centru za socijalni rad za:
   - korisnike prava na novčanu socijalnu pomoć koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti i
   - korisnike prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti.
- Filijali Republičkog fonda za penzijsko i invalidskog osiguranja:
- korisnike prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju i
- korisnike prava na penziju koji žive sami i koji ostvaruju mesečni iznos penzije koji nije veći od najnižeg iznosa penzije utvrđenog u osiguranju zaposlenih.

Rok za podnošenje prijave:

Preporučujemo da se prijava za dodelu STB uređaja podnese do 31.01.2015. godine, kako bi korisnici bili u mogućnosti da pređu na prijem digitalnog signala pre početka gašenja analognog signala.

Krajnji rok za podnošenje prijave za dodelu STB uređaja je 30.06.2015.godine.

Dostavljanje STB uređaja:

STB uređaji će biti dostavljeni na adresu navedenu u Prijavi za dodelu STB uređaja.
Početak isporuke STB uređaja planiran je nakon završetka postupka javne nabavke STB uređaja.

Ostale informacije:

Sve dodatne informacije o dodeli STB ureađaja zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs/informacije/javni-pozivi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar