Zbog obustave finansiranja Tv Apatina i NGK-a, Sekulić odgovorio na kritike ovih glasila

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić, je tokom gostovanja u programu radio Dunava, u emisiji "Direktno", a koja je počela da se emituje uživo na ovoj radio stanici, istakao da će Opštinska uprava prema Televiziji Apatin i Novom glasu komune postupiti po upustvu Ministarstva finansija koje je dalo preporuku o obustavi plaćanja ovim medijima.


Prema njegovim rečima ova televizija i nedeljnik su za 1,5 godinu primili 21,5 milion dinara državne pomoći, zbog čega postoji opasnost da se daljim prenosom sredstava prekrši zakon po kojem je maksimalan dozvoljen iznos 23 miliona u roku od tri godine.


,,Nama je preporučeno da zaustavimo plaćanja prema Tv Apatinu pošto je prošle godine izašao novi zakon o medijima, i po njemu državna pomoć, odnosno sredstva koja se uplaćuju medijima u toku 3 godine ne smeju preći 23 miliona, a Televiziji Apatin je samo u proteklih 1,5 godinu uplaćen 21,5 milion'', tvrdi Sekulić.


Komentarišući naslove u kojima ga kritikuju zbog odluke o obustavi finansiranja , Sekulić je izjavio da lokalni mediji treba da se oslone i na druge izvore finansiranja, a ne i isključivo na sredstva iz lokalnog budžeta.


,,To je privatna televizija koja treba da ima neki komercijalni deo i da živi i od tog dela programa, a ne da zavisi isključivo od uplata lokalne samouprave. Po tome bi svi onda mogli da otvore privatne firme i da se oslone na opštinu'', rekao je Sekulić i naglasio da će, iako je izložen svakodnevnim pritiscima, postupiti po zakonu, odnosno poštovati uputstva Ministarstva finansija.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar