Vučenović: Dobra izlaznost na izborima za Savete nacionalnih manjina u opštini Apatin

U nedelju, 4. novembra, na teritoriji Republike Srbije održani su izbori za Savete nacionalnih manjina koje je raspisalo ministarstvo Državne uprave i lokalne samouprave.

U Apatinu se glasalo na šest biračkih mesta, od kojih su dva u gradu Apatinu, dva u Kupusini i po jedno u Sonti i u Svilojevu. U Prigrevici izbori nisi bili sporvedeni jer nije bilo upisanih birača u biračke spiskove nacionalnih manjina.

- Izbori su održani u nedelju, u periodu od 7 do 20 sati, i nije bilo nikakvih nepravilnosti i prigovora od strane predlagača listi, niti od birača koji su učestvovali na izborima. Izlaznost je bila uobičajena, u ranijim satim slabije ali do popodnevnih sati se to povećalo i došli smo do 50 odsto izlaznosti na većini izbornih mesta, dok je na pojedinim mestima izlaznost bila i preko 50 odsto, izjavio je Nedeljko Vučenović, načelnik Opštinske uprave opštine Apatin i predsednik Radnog tela.
 
U opštini Apatin je glasalo 3049 glasača od 4747 ukupno upisanih u birački spisak, ostali su glasali putem elektronske skupštine ili takozvanih elektora.
 
- U Apatinu je na 6 biračkih mesta učestvovalo isto toliko listi. Od toga - Mađarska nacionalna manjina sa dve liste, Nemačka nacionalna manjina sa tri liste, Romska nacionalna manjina sa 5 listi , Rumunska nacionalna manjina sa četiri liste, Slovačka nacionalna manjina sa 5 listi i Ukrajinska nacionalna manjina sa pet listi. Svi predlagači listi imali su pravo na svoje nadgledače i posmatrače. Nadgledači su pratili rad biračkih odbora tokom glasanja na mestima gde su imali svoju listu, dodao je Vučenović.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar