Usvojen plan rada Štaba za vanredne situacije za 2019. godinu

Održana je redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Sombora, kojom je predsedavala komandant Štaba, gradonačelnica Dušanka Golubović.

Na sednici su razmatrani i usvojeni Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije za 2018. godinu i Plan rada Štaba za vanredne situacije grada Sombora za 2019. godinu.

Prema ovom Planu, prioriteti u radu Štaba za vanredne situacije grada Sombora u 2019. godini biće:

-mere za smanjenje rizika od poplava;

-razmatranje epidemiološke situacije;

- izrada Planova zaštite i spasavanja;

- ostvarivanje saradnje sa susednim opštinskim štabovima za vanredne situacije;

- analiza stanja sistema ranog upozoravanja i javnog uzbunjivanja, edukacija stanovništva sa akcentom na decu predškolskog i školskog uzrasta;

- analiza stanja divljih deponija;

- kao i redovno praćenje opasnosti, obaveštavanje stanovništva o opasnostima, o preduzimanju preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, kao i o preduzimanju potrebnih mera.

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje izložili su informacije o epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada Sombora, a članovi Štaba su informisani i o usvojenim resornim zakonima.

Izvor i foto: sombor.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar