Uspešni bilateralni susreti u Privrednoj komori Vojvodine

U okviru Poslovnog foruma sa Francuskom, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), održano je preko sto poslovnih razgovora između naših i francuskih privrednika i predstavnika institucija dve zemlje, nakon predstavljanja potencijala vojvođanske i francuske privrede kroz različite sektore industrije. 

Najviše razgovara ostvareno je u oblasti prehrambene industrije gde su se naši proizvođači hrane sastali sa francuskim distributivni centrima.

„Obavili smo tri B2B razgovora sa distributerima za markete u Francuskoj, kao i sa distributerom koji pokriva i afričko tržište. Veoma su zainteresovani za naše proizvode premijum kvaliteta, kao što su sok od paradajza sa celerom, ljuti sok od paradajza i ajvar. Kako su pokazali interesovanje, nastavićemo komunikaciju sa njima, a  najavili su da će u toku maja doći da obiđu našu proizvodnju“, rekao je Branislav Sekulić, vlasnik porodične firme „Vrtlari“.

U francuskoj delegaciji je i privrednik Rodžer Butone (Roger Boutonnet), predsednik francuske kompanije „Le Park“ (Vert Galant et Béthunes) za proizvodnju hidrauličnih dizalica, hidrauličnih ruku i platformi.

„Došli smo da se bolje upoznamo sa ovim tržištem i zainteresovani smo za distribuciju naših proizvoda u Vojvodini, pre nego i otvorimo proizvodnju u ovom regionu“, rekao je Buton. 

Ispred porodične firme za organsku proizvodnju iz Pariza došao je Vladimir Jovanović, koji je istakao da je organska proizvodnja interesantna i da bi želeli da sarađuju u Vojvodini sa domaćim proizvođačima, zadrugama, gde bi, kako kaže, izgradili farmu, a vremenom i kapacitete potrebne za razvoj seoskog turizma. 

„Interes naše firme je da pokrene organsku proizvodnju sa definisanjem finalnog proizvoda i njegovim izvozom. Interes firme je da zaposli ljude sa terena i da privređuje i sarađuje u regionu“, rekao je Jovanović i dodao da je važno uvećati površine pod organskom proizvodnjom. 

Kompanije su dogovorile individualne posete francuskih privrednika krajem maja ove godine, a time i nastavak saradnje sa našim privrednicima.

U okviru višednevne posete Vojvodini, francuska delegacija sa PKV posetila je nekoliko kompanija u Vojvodini – Enterijer Janković u Novom Sadu, Termovent SC i Tim-Kop u Temerinu, kao i poseta Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor i foto: Privredna komora Vojvodine


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar