Unija žena OO SNS Odžaci obeležila Međunarodni dan žena na selu

Unija žena Srpske napredne stranke Opštinskog odbora Odžaci obeležila je 15. oktobar, Međunarodni dan žena iz ruralnih područja.

Žene na selu imaju značajnu ulogu i potencijal, te se obeležavajući ovaj datum ukazuje na potrebu unapređenja položaja žena na selu, sa posebnim akcentom na njihovo ekonomsko osnaživanje. Zato je Unija žena posetila Danijelu Beronju iz Ratkova koja je u svojoj kući otvorila privatnu radnju za proizvodnju ostalih predmeta i predmeta od drveta, gde svojim rukama i maštom izrađuje divne ukrasne predmete.
 
- Upravo u njenoj radnji smo odlučile da održimo radionicu sa temom "DOBRA IDEJA, JAKA VOLjA I ŽENSKA MAŠTA MOGU SVAŠTA". Radionica je organizovana sa ciljem da podstakne i ohrabri žene sa sela da iskoriste svoja umeća i znanja i daju sebi odgovor na pitanje kako do ideje za sopstveni biznis. Medijatorke radionice su bile preduzetnica Danijela Beronja kao i Ognjena Subin iz Ratkova, odbornica SNS u Skupštini opštine Odžaci, kažu iz Unije žena.
 
 
- Imajući u vidu, da prema statistici četvrtinu ženske populacije čine žene u seoskim sredinama, jasno govori koliko je bitan njihov doprinos obezbeđivanju održivog razvoja na selu, a to se može postići samo uz potpuno integrisanje žena sa sela u sve strategije ruralnog razvoja, istakla je na kraju predsednica Unije žena OO Odžaci, Gordana Lukić.
 
Izvor: OO SNS Odžaci
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar