U toku javne rasprave o somborskom budžetu

U Somboru su počele javne rasprave o gradskom budžetu za narednu godinu. Prvi sastanak sa građanima i predstavnicima gradskih mesnih zajednica održan je u velikoj sali Skupštine Grada Sombora.

U okviru USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast, Grad Sombor je izabran za dobijanje tehničke podrške zbog visokog nivoa interesovanja i opredeljenosti za sprovođenje reformi koje su usmerene na borbu protiv korupcije, unapređenje odgovorne vlasti i učešća javnosti u upravljanju lokalnom zajednicom.

Jedan od prvih koraka je uključivanje javnosti u kreiranje budžeta, te je doneta odluka da se krene sa javnim raspravama o budžetu Grada Sombora, po mesnim zajednicama kako bi se svim građanima omogućilo da na direktan način kroz komunikaciju sa nadležnima u Gradskoj upravi iznesu prioritete svojih zajednica.

Prvi put svoje predloge dale su i srednje škole sa teritorije Grada Sombora, prošao je prvi krug glasanja i učenici su odabrali po pet, šest predloga te će danas, 7. novembra, glasati za ono što je najpotrebnije za njihove škole. 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar