U Somboru održana 139. sednica Gradskog veća

Na 139. sednici Gradskog veća usvojen je izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada Sombora za 2018, godinu za period januar-septembar. Prema izveštaju koji će na razmatranje i konačno odlučivanje biti upućen odbornicima Skupštine grada, ukupni prihodi u periodu januar-septembar 2018. godine ostvareni su u apsolutnom iznosu od 1.999.670.938 dinara i predstavljaju ostvarenje plana ukupnih prihoda sa 61,58% .

U istom periodu ukupni budžetski rashodi (svi izvori) izvršeni su u iznosu od 1.884.453.876 dinara što znači da su izvršeni na nivou od 57,14%.
 
Članovi veća prihvatili su predlog Komisije za podizanje spomenika i postavljanje skulpturalnih dela za postavljanje spomen ploče dr. Jovanu Joci Laloševiću. U zahtevu komisije u obrazloženju stoji da je Podnosilac inicijative predložio da se u godini u kojoj se obeležava 100 godina kraja Velikog rata, Prisajedinjenja Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji postave table na zgradama u kojima su se zbili važni događaji, s tim da se na kući dr. Jovana Joce Laloševića postavi spomen ploča izrađena na mesinganoj tabli sa graviranim tekstom a na objektu stare Gradske kuće postavi jedna QR tabla iz razloga što je stara Gradska kuća vezana za mnoge istorijske događaje QR tabla može podržati veliki broj podataka i diskretna je u svom izgledu i neće narušiti fasadu i izgled zaštićenog objekta stare Gradske kuće. Inicijativu je podnela Srpska čitaonica „Laza Kostić“ Sombor
 
Gradsko veće je na 139. sednici, između ostalog, odlučilo i o predlogu plana rada zimske službe za izvođenje radova na poslovima održavanja opštinskih puteva i ulica u gradu Somboru u zimskom periodu, „Zimska služba“ za sezonu 2108./2019., te predlog lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji grada Sombora za period do 2021.godine(revizija) sa perspektivom razvoja do 2028. godine.
 
Gradsko veće je odlučilo o finansijskim i drugim pitanjima iz delokruga svog rada.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar