U Odžacima održana sednica Skupštine opštine

Na sednici Skupštine opštine Odžaci, održanoj u skupštinskoj sali Sportskog centra Odžaci, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Goran Đaković doneto je nekoliko akata.

Odbornici su doneli Odluka o osnovnoj i dodatnoj podršci detetu i učeniku. Ovu odluku bilo je neophodno doneti radi usklađivanja sa pozitivnim zakonskim propisima, prvenstveno sa Zakonom o finansijskoj podršci detetu i učeniku koji je donet 2018. godine kao i Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Novom Odlukom o osnovnoj i dodatnoj podršci detetu i učeniku precizno je regulisana regulativa i ostvarivanje prava u kategoriji-prevoz učenika srednjih škola kao i kategorija koja se odnosi na Refundacija odnosno regresiranje troškova smeštaja učenika srednjih škola. Sledi donošenje novog Pravilnika o osnovnoj i dodatnoj podršci detetu i učeniku kojim će se ova materija još detaljnije urediti i precizirati i utvrditi postupak za ostvarivanje prava i potrebna dokumentacija.

Odbornici su doneli i godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, Odluku o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine Opštine Odžaci, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća Usluga Odžaci, rešenja o razrešenju i imenovanju člana školskih odbora Osnovne škole Nikola Tesla Bački Brestovac i Tehničke škole u Odžacima, kao i Zaključka o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Programa poslovanja JKP Brestkom Bački Brestovac za 2019. godinu.

Odbornici su doneli i Zaključak o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Programa poslovanja JKP Usluga Odžaci za ovu godinu. Nakon izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi od 20. 06. 2018. godine, jedinice lokalne samouprave su bile u obavezi da usklade svoje statute. Opština Odžaci je usvojila Statut, a kako se pojedine odredbe Statuta odnose i na rad i organizaciju javnih preduzeća potrebno je izvršiti izmenu i dopunu Odluke o usklađivanju Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća Usluga Odžaci. Nadzoni odbor je uputio Izmene i dopune Statuta Javnog komunalnog preduzeća Usluga Odžaci, Skupštini na davanje saglasnosti.  

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar