U Kuli usvojen drugi rebalans opštinskog budžeta

Odbornici Skupštine Opštine Kula usvojili su drugi rebalans budžeta za ovu godinu. Zoran Vignjević, rukovodilac Odeljenja za finansije i privredu Opštinske uprave objasnio je da se rebalansu pristupilo zbog obezbeđivanja dodatnih 53 miliona dinara za izgradnju Sportsko rekreativnog centra na Vašarištu u Kuli, gde je  u toku prva faza radova na izgradnji bazena.

Lokalna samouprava, prema rečima predsednika Opštine Kula Damjana Miljanića, od marta ove godine vodi razgovore sa stručnim službama i licima, te da je neophodno da inženjeri izvrše dodatna ispitivanja i urade dodatnu dokumentaciju.

-Građani Opštine Kula će dobiti Sportsko rekreativni centar, kao i rekonstruisani park u centru Kule. Radovi mogu samo malo da se prolongiraju zbog nepredviđenih troškova u budžetu ali nikako neće biti zaustavljeni - naveo je Miljanić.

Odbornici su raspravljali i o Izvršenju Odluke o budžetu za prvih devet meseci. Donete su i odluke o utvrđivanju minimalne naknade za investiciono i tekuće održavanje zajedničkih delova zgrade i naknade za prinudnog upravnika u stambenim objektima. Većinom glasova, je usvojeno Rešenje o imenovanju  Vladimira Stankovića za direktora Turističke organizacije Opštine Kula. Stanković je do sada bio na mestu vršioca dužnosti direktora  u ovoj organizaciji. Odbornici su doneli i rešenja o razrešenju i imenovanju članova radnih tela Skupštine opštine, upravnih i nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač opština, kao i školskih odbora. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar