U Kuli održana sednica Skupštine Opštine

Juče je u Kuli održana sedma po redu sednica Skupštine Opštine. Na početku sednice, predsednik Skupštine Opštine Velibor Milojičić, obavestio je sve odbornike da je odbornik Dragutin Medojević pristupio odborničkoj grupi Aleksandar Vučić – zato što volimo Kulu, i da ona sada broji 22 odbornika, kao i da je formirana nova odbornička grupa Zato što volimo Kruščić, a da je šef te odborničke grupe odbornik Tomo Kovijanić.

Odbornici su većinom glasova doneli Odluku o konsolidovanom Završnom računu budžeta Opštine Kula za 2018. godinu i usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu. Većinom glasova, odbornici su doneli Odluku o izmeni Odluke o mesnim zajednicama i otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine Opštine Kula Srpskoj pravoslavnoj crkvi – Eparhiji Bačka Crkvenoj opštini u Crvenki. Lokalni parlament je doneo i Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Opština Kula- JKP Komunalac Kula, JKP Radnik Sivac, JKP Vodovod Crvenka, JKP Ruskom Ruski Krstur za 2019. godinu.

Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na Poseban program za korišćenje sredstava iz budžeta opština Vrbas i Kula JKP Prečistač Vrbas-Kula  za 2019. godinu, kao i Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom ustanova čiji je osnivač Opština Kula za 2020. godinu - Kulturni centar Kula, Dom kulture Crvenka, Dom kulture Ruski Krstur i Narodna biblioteka Kula. Doneta su i Rešenja o razrešenju i imenovanju članova radnih tela Skupštine Opštine Kula i Upravnih i Nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač Opština Kula.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar