U Apatinu održana sednica Skupštine opštine

Radnom sednicom, 34. po redu, koja se održala u velikoj sali Skupštine opštine Apatin, počelo je obeležavanje Dana opštine i Dana oslobođenja od fašizma.

Sednica je počela minutom ćutanja povodom smrti odbornika Mirka Cvetićanina. Potom su odbornici raspravljali o devetnaest tačaka dnevnog reda. Na sednici su usvojeni predlozi Odluka o dodeli nagrade 24 oktobar za 2019. godinu, kao i drugim izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Apatin za tekuću godinu. U nastavku je razmatran i usvojen Izveštaj o realizaciji godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Pčelica Apatin za radnu 2018/19. godinu, kao i Godišnjeg plana rada za školsku 2019./2020. godinu.

Na sednici su donete i kadrovske izmene u Statutarno-pravnoj i Mandatno-imunitetskoj komisiji, Savetu za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Nadzornom odboru Centra za socijalni rad, Upravnom odboru Predškolske ustanove Pčelica, Školskom odboru Osnovne škole za posebno muzičko vaspitanje i obrazovanje Stevan Hristić, školskim odborima OŠ Žarko Zrenjanin, Gimnazije i stručne škole Nikola Tesla, kao i  imenovanje u Opštinskom savetu roditelja.

Odbornici su, nakon sednice, prisustvovali polaganju venaca na spomen obeležja palim borcima u Drugom svetskom ratu. U velikoj sali Kulturnog centra svečanom akademijom nastavljeno je obeležavanje 75. godina od oslobođenja.

  


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar