Sukobi među apatinskim socijalistima ne jenjavaju

Sukobi u apatinskom odboru Socijalističke partije Srbije između dve struje, starijih i mlađih kadrova ne jenjavaju godinama. Neslaganja oko izborne liste ne prestaju, čak naprotiv, pojačavaju se približavanjem izbora.

Podsetimo samo da su se u martu Miodrag Bakić i Miloš Đerić potukli upravo zbog izborne liste koju su apatinski socijalisti dobili iz pokrajinskog odbora, a kojom stari socijalisti nisu zadovoljni. Stari kadrovi SPS-a, iz perioda kada je Živorad Smiljanić bio na čelu Opštine Apatin, koji čine 80 odsto članova partije, ne slažu se sa činjenicom da je potrebno podmladiti stranku.

Nedavno su ti stariji članovi stranke, koji se nalaze na pozicijama u apatinskom odboru socijalista, pokrenuli inicijativu da se održi sastanak izvršnog odbora kao i sednica opštinskog odbora gde bi se razmatralo o predizbornim aktivnostima na šta vd predsednika odbora Miloš Đerić nije reagovao. Bakić, koji je sekretar IO, žalio se da ne mogu da koriste ni prostorije stranke te im je, navodno, Đerić dopustio da to čine u prepodnevnim satima. Kasnije se, kako tvrde dobro obavešteni izvori, ispostavilo da je rukovodstvo stranke, koje čine mlađi članovi, promenilo brave na vratima, te stara garda ne može da koristi prostorije, a pominju se i druge vrste sabotaža ovog dela članstva.

Stari članovi smatraju da prvi kandidati na listi za odbornike SPS-a (Đerić, Tomašević, Lukić, Baveljić, Obradović) nemaju nikakvo iskustvo niti uživaju ugled kod građana te će SNS nastaviti da vlada Apatinom. Stara garda smatra i da Bajatović nema sluha za situaciju u apatinskom odboru i, moglo bi se reći, večite sukobe mladih i starih socijalista koji datiraju godinama unazad, a koje je Živorad Smiljanić svojim autoritetom zustavljao. 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Zivorad

27.09.2020 | 06:04
Cim neko vidi glavu od ovog Miodraga Bakica na fotografiji odmah se zna da je pravi komunista i socijalista!

Omladina Voli

27.09.2020 | 06:04
Kakva fotografija. Kao da su birali sve preko 70+ za opstinski odbor.
Postavi komentar