lokacija: Sombor
objavljeno: 11.09.2018.

Sombor domaćin Akademije za lidere

Politika

Sombor će naredna dva dana biti domaćin Akademije za lidere za prekograničnu saradnju saveta Evrope.

"Organizovanjem Akademije za lidere otvara se novo poglavlje u istoriji prekogranične saradnje i dobrog upravljanja u Srbiji", rekao je ispred organizatora, Centra za ekspertizu za reformu lokalne samouprave Saveta Evrope, Ervin Eroš. On je istakao da je Akademija program obuke i delovanja namenjen načelnicima, višim zvaničnicima i izabranim predstavnicima lokalnih samouprava.
 
Na svečanom panel otvaranju u svečanoj sali Županije prisutne je pozdravila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja se zahvalila oorganizatorima koji su prepoznali baš Sombor kao mesto za održavanje ove Akademije:
 
"Svima je vama poznato, da se Sombor nalazi na tromeđi Republike Srbije sa Republikama Mađarskom i Hrvatskom, i da u tom smislu imamo jednu veoma uspešnu saradnju. S druge strane Sombor predstavlja centar Zapadnobačkog okruga, pa je i u ovom segmentu saradnja sa drugim lokalnim samoupravama svakog dana sve veća. Upravo ovako dobrom saradnjom i zajedničkim acijama u protekle dve godine uradili smo mnogo toga kako bi poboljšali uslove života naših sugrađana,pre svega u uslovima socijalne i zdravstvene zaštite, pa do tema iz komunalnog života lokalnih samouprava".
 
 
Ona je dodala da grad Sombor, osim sa lokalnim samoupravama iz okruženja, ima dobru saradnju i sa gradom Pirotom, lokalnom samoupravom koja se nalazi na drugom kraju države, koja je rezultirala brojnim konkretnim koracima, pa do završenih prekograničnih poziva sa Mađarskom, a radi se o više značajnih infrastrukturnih projekata. Tu je i prekogranična saradnja sa republikom Hrvatskom čiji se rezultati očekuju uskoro
 
"Ovo je samo dokaz da smo kao lokalna samouprava ispunili kvotu i da smo uspeli da se ostvarimo kao dobri partneri što je rezultiralo jednim bogatstvom u smislu dobre saradnje, prijateljstva i dobre komunikacije, koja može svakim danom biti sve veća", istakla je Golubovićeva  i pozvala goste da u naredna tri dana uživaju u Somboru, ali i da se međusobno upoznaju i razmenjuju ideje.
 
Na svečanom panel otvaranju govorili su i gđa Alina Tatarenko, šefica Centra za ekspertizu Saveta Evrope i Danijel Del Blanko stručnjak Saveta Evrope. U radu Akademije učestvuju i predstavnici opština Beli Manastir, Valpovo, Osijek, Baja, Kečkemet, Apatin, Sremska Mitrovica, Kanjiža, Odžaci, Pirot i Sombor.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Aktivisti Mesnog odbora SNS-a Bački Brestovac organizovali su akciju uređenja sela, u kojoj su učestvovale i članice Unije...

U Aleksa Šantiću je sprovedena radna akcija koju su organizovali aktivisti MO SNS Aleksa Šantić zajedno sa aktivistima...

Letnji dani nas nisu zaobišli ni tokom septembra, a oni su prvenstveno obradovali najmlađe, omogućivši im da uživaju...

Aktivisti SNS-a iz MO Mlake 1, Mlake 2 i Crvenka organizovali su ove subote radnu akciju na gradskom...

U kampanji za izbore 2016. godine, OO SNS Apatin je često građanima skretao pažnju na zapuštene sportske terene...

Izbori za članove Saveta mesne zajednice “Gornji grad” Kula će biti održani 26. avgusta 2018. godine. Na listi...