Sombor domaćin Akademije za lidere
Lokacija: Sombor
Autor: Redakcija
11.09.2018.

Sombor će naredna dva dana biti domaćin Akademije za lidere za prekograničnu saradnju saveta Evrope.

"Organizovanjem Akademije za lidere otvara se novo poglavlje u istoriji prekogranične saradnje i dobrog upravljanja u Srbiji", rekao je ispred organizatora, Centra za ekspertizu za reformu lokalne samouprave Saveta Evrope, Ervin Eroš. On je istakao da je Akademija program obuke i delovanja namenjen načelnicima, višim zvaničnicima i izabranim predstavnicima lokalnih samouprava.
 
Na svečanom panel otvaranju u svečanoj sali Županije prisutne je pozdravila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja se zahvalila oorganizatorima koji su prepoznali baš Sombor kao mesto za održavanje ove Akademije:
 
"Svima je vama poznato, da se Sombor nalazi na tromeđi Republike Srbije sa Republikama Mađarskom i Hrvatskom, i da u tom smislu imamo jednu veoma uspešnu saradnju. S druge strane Sombor predstavlja centar Zapadnobačkog okruga, pa je i u ovom segmentu saradnja sa drugim lokalnim samoupravama svakog dana sve veća. Upravo ovako dobrom saradnjom i zajedničkim acijama u protekle dve godine uradili smo mnogo toga kako bi poboljšali uslove života naših sugrađana,pre svega u uslovima socijalne i zdravstvene zaštite, pa do tema iz komunalnog života lokalnih samouprava".
 
 
Ona je dodala da grad Sombor, osim sa lokalnim samoupravama iz okruženja, ima dobru saradnju i sa gradom Pirotom, lokalnom samoupravom koja se nalazi na drugom kraju države, koja je rezultirala brojnim konkretnim koracima, pa do završenih prekograničnih poziva sa Mađarskom, a radi se o više značajnih infrastrukturnih projekata. Tu je i prekogranična saradnja sa republikom Hrvatskom čiji se rezultati očekuju uskoro
 
"Ovo je samo dokaz da smo kao lokalna samouprava ispunili kvotu i da smo uspeli da se ostvarimo kao dobri partneri što je rezultiralo jednim bogatstvom u smislu dobre saradnje, prijateljstva i dobre komunikacije, koja može svakim danom biti sve veća", istakla je Golubovićeva  i pozvala goste da u naredna tri dana uživaju u Somboru, ali i da se međusobno upoznaju i razmenjuju ideje.
 
Na svečanom panel otvaranju govorili su i gđa Alina Tatarenko, šefica Centra za ekspertizu Saveta Evrope i Danijel Del Blanko stručnjak Saveta Evrope. U radu Akademije učestvuju i predstavnici opština Beli Manastir, Valpovo, Osijek, Baja, Kečkemet, Apatin, Sremska Mitrovica, Kanjiža, Odžaci, Pirot i Sombor.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto dana
Foto dana
VESTI.RS