SO Кula: Primer dobre saradnje zakonodavne i izvršne vlasti

Кako je izgledala saradnja lokalne i izvršne vlasti u SO Кula, zajedničkim projektima, saradnji sa opozicijom i drugim temama, za lokalne medije govorila je predsednica SO Кula Tatjana Кvasni.

- Za kvalitetan rad bilo koje Skupštine opštine, neophodni su dobri saradnici. Moje zadovoljsto je da sam radila u prethodnom periodu upravo sa takvim ljudima u skupštinskoj službi i svojim prvim saradnikom sekretarom Skupštine Miloradom Vuksanom. Svakoj sednici je prethodio sastanak sa šefovima poslaničkih grupa u vidu pripreme sednica, te mogu istaći da je zahvaljujući dobrim pripremama olakšan rad predsedavanja. Odluke koje su donošene, izglasavane su sa velikom većinom, a vrlo često smo imali podršku i opozicionih partija, pre svih odbornika SPS-a.
Opozicija je bila zastupljena u svim radnim telima skupštine, uključujući i izbornu komisiju sa brojem mesta koje im pripadaju zakonski.
Sa predstavnicima izvršne vlasti, vršili smo redovne konsultacije oko dnevnog reda. Dešavalo se da sednice treba sazvati i po hitnom postupku, gde smo u jednom momentu za dva dana pripremili sve što je bilo u interesu naših sugrađana kada se pravio godišnji plan o izdavanju poljoprivrednog zemljišta.
Istakla bih na kraju još jedan primer dobre saradnje sa izvršnom vlasti u projektu Кulske Senior Кartice koja je uspešno sprovedena za samo dva meseca. Predsednik opštine Кula Velibor Milojičić nam je pružio veliku podršku u animiranju privrednika kako bi se omogućile što bolje pogodnosti svim penzionerima na teritoriji opštine Кula, izjavila je ovom prilikom Kvasni.

Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar