SO Apatin: Usvojeni predlozi za Oktobarsku nagradu (FOTO)

Danas je održana 27. po redu sednica Skupštine opštine Apatin.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, odlučeno je da najviše opštinsko priznanje nagradu 24. oktobar koje se svake godine dodeljuje istaknutim pojedincima i kolektivima, dobije 20 pojedinaca odnosno kolektiva.

Spisak dobitnika oktobarske nagrade je sledeći:

- Milan Ristić, Uprava za slobodnu zonu Ministarstva za finansije Republike Srbije, za doprinos u obrazovanju i radu slobodne zone Apatin,
- Roberto Viti, vlasnik Flash Srb Apatin, za rezultate postignute u razvoju privrede,
- Birograf Apatin, za rezultate postignute u razvoju privrede,
- Lenka Bojić, za postignute rezultate u oblasti socijalne zaštite,
- dr Radoslav Barjaktarović, za rezultate ostvarene u oblasti medicine,
- Milorad Jelača, za rezultate ostvarene u obrazovanju
- Vojislav Petrović, za rezultate ostvarene u obrazovanju,
- Srđan Pavić, za rezultate postignute u naučno-tehničkom stvaralaštvu,
- Mesna zajednica Prigrevica, za rezultate ostvarene u organizaciji i uređenju Prigrevice,
- Miloš Travica, za društveno-humanitarni rad,
- Robert Ambruš, višestruki dobrovoljni davalac krvi,
- Uroš Ćulibrk, za društveno-humanitarni rad,
- Radmila Savčić, za postignute rezultate u oblasti kulture,
- Jovan Popović, za postignute rezultate u oblasti kulture,
- Radmila Uzelac, za postignute rezultate u oblasti kulture,
- Boro Mileusnić, posthumno za postignute rezultate u oblasti kulture,
- Milan Rašeta, za postignute rezultate u sportu,
- Marko Medić Maćo, za postignute rezultate u sportu,
- Nataša Savić, za postignute rezultate u sportu,
- Fudbalski savez opštine Apatin.

Komisija je istakla da su odbijena samo tri predloga a to su Košarkaški klub Dunav, Klub malog fudbala Apa-futsal i Milan Dubaić, trener Bokserskog kluba Apatin.

Nagrade, koja se sastoji od statue i diplome, dobitnicima će biti uručena na svečanoj sednici Skupštine opštine, koja je zakazana za sutra, 24. oktobra.

U raspravi koja je usledila nakon iznetog predloga dobitnika ovogodišnje oktobarske nagrade Milan Dražić iz Grupe građana Pokret za Apatin je istakao da smatra da je brojem dobitnika možda nagrada i devalvirana ali da će glasati za predlog uz napomenu da bi u buduće trebalo voditi računa da dobitnici budu iz svih sredina, odnosno i sa sela apatinske opštine. Dražić je istakao da bi trebalo dodeliti najviše 5 nagrada u toku jedne godine.

Biljana Mandić je ispred odbora za ravnopravnost polova istakla da je medju dobitnicima samo četiri žene što ne odgovara angažovanosti žena i da i o tome treba voditi računa.

Većinom glasova odbornika na sednici Skupštine opštine podržana je i Strategija održivog razvoja opštine za period od 2015. do 2020. godine. Protiv su glasali odbornici Srpske napredne stranke.

Usvojena je i odluka o načelima komasacije u katastarskoj opštini Kupusina kao i izveštaj o radu Predškolske ustanove Pčelica za proteklu školsku godinu i plana rada za tekuću školsku godinu.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora u Opštinskom kulturnom centru kao i sistematizacija radnih mesta u ovoj ustanovi. Dosadašnjeg člana Upravnog odbora Jovu Popovića, kojem prestaje radni odnos zameniće Branko Bogunović. Odbornici su dali saglasnost Planeti doo Apatin na upotrebu imena Apatin u nazivu Naxi Radio Apatin s obzirom na to da ovaj radio odnedavno deluje u okviru Naxi grupe Srbije.

Takođe, usvojena je odluka o dopuni odluke o javnom prevozu putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji opštine Apatin.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar