SO Apatin - Novi kredit za završetak trga

Na 19. sednici Skupštine opštine Apatin odbornici su raspravljali o 19 tačaka dnevnog reda. Doneta je odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za ovu godinu kojom se budžetska sredstva uvećavaju za 91,4 miliona dinara, od čega će se do 78,6 miliona obezbediti iz kreditnih sredstava. Budžet će biti za 7,54 odsto veći od planiranog a najveći razlog uzimanja novog kredita kod poslovne banke jeste završetak Trga Nikola Tesla, na šta je opozicija uputila kritiku vladajućoj većini. Za donošenje odluke o zaduživanju, opština Apatin je dobila potrebnu saglasnost Ministarstva finansije - Uprave za javni dug od 11. marta ove godine.

Takođe, odlučeno je i ko su dobitnici oktobarske nagrade (ukupno 15 od predloženih 18), koja se svake godine dodeljuje za izuzetne rezultate kolektivima i pojedincima.

Dobitnici nagrade 24. oktobar su:

- MZ Kupusina - za postignute rezultate u organizaciji i uređenju naseljenog mesta Kupusina.
- KUD-u Mažoret Sonta - za postignute rezultate u oblasti plesa
- Marko Bokan - za afirmaciju grada Apatina gradnjom poznatih camaca Apatinaca
- Stevo Lavrnić i Milovan Blanuša - za postignute rezultate u obrazovanju
- Opštinski kulturni centar Apatin - za rezultate u oblasti kulture i umetnosti
- dr Tihomir Vejnović - za postignute rezultate u oblasti medicine
- Rade Dražić - za postignute rezultate u kulinarstvu
- Sava Stojkov - posthumno, za rezultate postignute u oblasti likovnog stvaralaštva
- Mile Ðukić - za postignute rezultate iz oblasti turizma
- Franjo Filipović - višestruki dobrovoljni davalac krvi
- Dušan Rodić - za rezultate postignute u boksu
- Ignjatije Simić - kao istaknuti sportski i društveni radnik
- Crveni Krst Opštine Apatin - za angažovanje na pružanju pomoći poplavama ugroženom stanovništvu
- Odbojkaški klub Apatin - za rezultate postignute u odbojkaškom sportu

Priznanje 24. oktobar biće tradicionalno dodeljeno u Velikoj sali Doma kulture u Apatinu.

U našem gradu uređena su i tri nova autobuska stajališta i to je takođe regulisano odlukom koja je usvojena na sednici Skupštine opštine.

Odbornici su usvojili i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Narodnoj biblioteci Miodrag Borisavljević. Za direktora Narodne biblioteke imenovana je Branka Vejin, dosadašnji direktor a imenovani su i članovi školskih i upravnih odbora pojedinih škola.

Usvojen je i Statut Narodne biblioteke, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o prevozu u drumskom saobraćaju a sve izmene su bile neophodne zbog usklađivanja sa zakonskim propisima, potom Statut Opštinskog kulturnog centra i izmene Programa rada JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin za ovu godinu i Odluka o pravobranilaštvu opštine.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar