Smiljanićeva izborna retorika: Dok je socijalista biće i stipendija
09.04.2016.

Na dodeli 30 stipendija predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić utvrdio је da dok su socijalisti na vlasti biće i stipendija.

- Mi stipendije delimo 12 godina. Sada idu izbori. Vi se na ovim izborima borite i za svoje stipendije. Zato vi glasajte po svojoj savesti, izbori su tajni, znači svako glasa kako hoće, ali budite sigurni, dok smo mi socijalisti na vlasti, koji verujemo u ideju socijalne pravde, biće i stipendija. Nije nam lako ali opština ulaže velike napore da izdvoji ukupno 26 miliona dinara ili 26 odsto budžeta za sve stipendije i školarine  - rekao je Smiljanić, dodajući da Sombor daje 25 stipendija a Odžaci 10. Apatin uz komentar:

 -Kada mi odemo biće kao u Somboru i Odžacima - ocenio je on pred studentima i njihovim roditeljima.

Ovaj nastup Smiljanića opozicione stranke ocenjuju kao proverenu retoriku koja koristi stipendije za prikriveni pristisak na glasače pred izbore.

– To je još jedna zloupotreba vlasti i ucena studenata i roditelja pred izbore. Nije tačno da SPS prvi deli stipendije. Stipendije su prvi put uvedene 2.000 godine kada je DOS pobedio a ja bio predsednik opštine. Mi se zalažemo da svi studenti dobiju stipendije po 10 hiljada dinara, a deficitarni kadrovi, koji su potrebni opštini 18 hiljada dinara - regovao je odbornik PS Milan Dražić, dok Vladimir Simin iz OO SDS-a smatra:

-Nemaju oni tapiju na stipendije. One se finasiraju iz budžeta opštine koji pune svi građani.

U OO SNS oštro su reagovali:

- Od laži koju je predsednik opštine Živorad Smiljanić izrekao na dodeli stipendija za 30 novih studenata, a to je da opština Apatin izdvaja 26 odsto  budžeta za stipendije, izdvaja oko 2,5 odsto, jer za stipendije odlazi 26 miliona, a budžet Apatina je oko milijardu dinara, gora je jedino činjenica da predsednik opštine izjavljuje da nije važno da li će se studenti nakon završenog fakulteta vratiti u Apatin.  Smatramo da je ta izjava skandalozna i da na najbolji način govori o brizi Smiljanića za budućnost grada Apatina, iz koga mladi odlaze a penzioneri su na vlast i- izjavila je Dubravka Korać.

Ucena stipendista i roditelja

Nakon usvojenih žalbi opština je na predlog predsednika Živorada Smiljanića donela odluku da dodeli još 30 stipendija. Nakon usvojenih žalbi 30 studenata ukupno stipendije prima 151 student - rekao je Miro Nerlović, načelnik odeljenja za opštinsku upravu i skupštinske poslove. Time treba da se pojača poljuljani ugled večitog gazde, koji brine o stipendistima ali i o njihovim roditeljima, sve zajedno kao glasačkoj mašini. Ili, za njega je ovo priča: "Posle mene potop".


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar