Smiljanić: Nema rešenja za pse lutalice (VIDEO)

Odbornici Skupštine opštine Apatin usvojili su na današnjoj 28. sednici Odluku o drugim izmenama i dopunama odluke o budžetu za ovu godinu zbog smanjenih prihoda i u skladu s tim i rashoda budžeta za period od januara do oktobra. U tom periodu prihodi i primanja budžeta bila su nešto veća od 690 miliona dinara a sa prenetim sredstvima blizu 708 miliona dinara, što iznosi 64% planiranih sredstava na godišnjem nivou. U istom periodu rashodi su iznosili 702 miliona dinara ili 63,48% od planiranih. Ovom odlukom, u odnosu na prvi rebalans, prihodi i primanja budžeta smanjuju se za oko 3,3 miliona dinara tako da ukupna budžetska masa nakon ovih drugih izmena iznosi milijardu i 102,6 miliona dinara, što je smanjenje od 0,30%.

Današnju sednicu obeležila su pitanja odbornika opozicije Milana Dražića upućena predsedniku opštine Živoradu Smiljaniću. Dražić je između ostalog pitao Smiljanića da li zadovoljan budžetom opštine obzirom da mnoge javne institucije, odnosno javna preduzeća imaju problem sa kašnjenjem plata zaposlenima. Šefa odborničke GG Pokret za Apatin Milana Dražića zanimalo je i šta se događa sa Velnes centrom u Banji Junaković, postoji li rešenje za pse lutalice kojih je u centru Apatina sve više, koliko je opština aktivna u borbi protiv alkoholizma i narkomanije i napomenuo da se grad neravnomerno razvija, odnosno da su neki delovi izuzetno uređeni dok u drugim delovima ima kuća koje se urušavaju.

Smiljanić je istakao da je zbog smanjenja plata sve manje novca u lokalnim budžetima i da to nije slučaj samo sa Apatinom. Pitanje pasa lutalica je nemoguće rešiti, za zbrinjavanje pasa potrebno mnogo novca jer se traže visoki standardi pa ispada da se praktično o psima brine više nego o ljudima, što je posledica mnogih evropskih zakona koji su morali biti usvojeni. Azil se u mnogim mestima pokazao kao loše rešenje, rekao je Smiljanić.


Velnes centar će biti najmoderniji na Balkanu

Predsednik opštine je povodom završetka Velnes centra u Banji Junaković istakao da danas u Apatin treba da dođe slovenačka delegacija sa kojom će se razgovarati o nastavku i završetku ovog projekta.

"Slovencima ćemo ponuditi javno-privatno partnerstvo za završetak Velnes centra u sklopu kojeg će biti i sagrađen hotel sa 4 zvezdice. To će biti najveći Velnes centar na Balkanu. Potrebno je obezbediti još 6 miliona evra, a mi praktično u Velnes centar iz našeg budžeta ništa nismo uložili." - rekao je Smiljanić.


U Apatinu se zna ko diluje drogu

Govoreći o problemu narkomanije, predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić je rekao da je to problem o kojem mora da brine kompletno društvo i da nikakav savet, komisija ili odbor u sklopu lokalne samouprave ne može to da reši. On je istakao da se već godinama zna ko diluje drogu u Apatinu, ali da po tom pitanju izostaje reakcija nadležnih institucija.

"Očigledno je da neka sprega postoji i tu država treba da reaguje i reši problem." - dodaje Smiljanić.


Na današnjoj sednici Skupštine opštine Apatin usvojena je i Odluka o davanju naziva ulice Italijanskog prijateljstva u Robno transportnom centru. Ova odluka doneta je na inicijativu firme Flash Srb koja je sagrađena na terenu Robno-trasnportnog centra i koja se obratila opštini da imenuje ulicu jer im je taj podatak potreban za registraciju u Agenciji za privredne registre u Beogradu s obzirom na to da će ovde preneti sedište firme koja posluje i u Somboru.

Na nedavno održanoj licitaciji 16 građevinskih parcela u Romskom naselju sve su dobile novog vlasnika i stoga je Skupština opštine donela odluku da se parcele stave na raspolaganje novim vlasnicima. To je prvi put da se u Romskom naselju licitiraju parcele jer to se moglo uraditi tek nakon što je urađena detaljna regulacija naselja što osim utvrđivanja građevinskih parcela omogućava i da se dosadašnje kuće uknjiže i zakonski regulišu.

Utvrđena je i druga izmena Godišnjeg programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Naš dom koja je urađena u skladu sa realansom budžeta. Naime, prihodi mesne zajednice Apatin namenjeni otplati dugoročnog kredita za izgardnju druge etape postrojenja fabrike vode se umanjuju za 3,3 a prihodi budžeta se uvećavaju za 3,3 miliona dinara.

Odbornici Skupštine opštine Apatin na današnjoj sednici usvojili su rešenje o imenovanju Ljubomira Radakovića za direktora Turističke organizacije Apatin. Dosadašnji direktor Turističke organizacije Mile Đukić dao je ostavku na to mesto s obzirom na to da je ispunio uslov za odlazak u penziju. Takođe, odbornici su doneli i odluku o imenovanju novih članova Školskih odbora u Tehničkoj školi sa domom učenika i Gimnaziji Nikola Tesla u Apatinu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar