Šešelj ne veruje Cvetićaninu, podržao koaliciju SNS-SRS- SVM u Apatinu

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, održao je konferenciju za medije u Beogradu, gde je govorio o trenutnoj situaciji u Apatinu. Jedna od glavnih tema bilo je pitanje koalicionog dogovora sa Srpskom naprednom strankom.

Šešelj je objasnio da se njegova stranka u različitim opštinama  nalazi u koaliciji sa različitim strankama – od Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, do Srpske napredne stranke i stranke Rasima Ljajića, kao i drugih. Istakao je da nema potrebe da se vezuju za jednu opciju, te da su dali ovlašćenje okružnim i opštinskim odborima da vode pregovore sa strankama sa kojima mogu da uđu u vlast, ali samo ako je to u interesu građana te opštine, kao i u interesu SRS.  Naveo je i da je Okružni odbor zaključio da je krajnje vreme da se raskine saradnja sa SPS, a da se koalicija sklopi sa naprednjacima, koji su, prema Šešeljevim rečima, ponudili mnogo više. 

Šešelj je rekao da je u Apatin otišla partijska komisija u sastavu: Vjerica Radeta, predsednik Izvršnog odbora, Milorad Mirčić,  potpredsednik SRS, Milan Ćuk, predsednik Okružnog odbora za Zapadnobački okrug. Oni će održati sastanak sa članovima Opštinskog odbora i aktivistima. Dodao je da želi da se iz svih dosadašnjih problema izađe bez negativnih posledica. Naglasio je da se stranačka disciplina mora sačuvati, pogotovo jer se dešavaju razne smisalice i protivpravni postupci, za šta tvrdi da se nanosi šteta stranci u celini. 

Osvrno se na navodno kidnapovanje Miodraga Pavlovića. Lider radikala rekao je da je Miodrag Pavlović ugledni kardiolog i da je baš zato stavljen na čelo liste, iako nije bio istaknuti funkcioner stranke niti predsednik Opštinskog odbora. Smatrali su da će  baš zato biti najugledniji radikal na lokalnim izborima. Objasnio je da se čuo sa Pavlovićem, nakon saslušanja u policiji, kada mu je on potvrdio da nikakve otmice nije bilo.

Na konferenciji je istaknuto da je u Apatinu najizglednija koalicija sa SNS. Ona je potvrđena na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici vrha stranke. Šešelj je istakao sumnju u insistiranje predsednika  OO SRS Apatin Mirka Cvetićanina da jedini ostane veran  Živoradu Smiljaniću, ako je stranka dobila bolju ponudu, što je u njenom interesu.

Šešelj je završio rečima da je SRS do ovih izbora bila vlast u 20 opština, sa različitim koalicionim partnerima. Dodao je da ne moraju ni za koga da se vežu po svaku cenu, te da će tamo gde dođe do problema odlučivati centrala, a posledica će po nedisciplinovane članove sigurno biti. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar