SDS: Nećemo saradnju sa Smiljanićem, Orlićem i Cvetićaninom
Povodom predstojećih izbora oglasio se Opštinski odbor Socijaldemokratske stranke. Prenosimo saopštenje u celosti.
 

- Opštinski odbor Socijaldemokratske stranke u Apatinu je spremno dočekao odluku da se uz lokalne i pokrajinske izbore raspišu i vanredni parlamentarni izbori i pošto smo u kampanji praktično svaki dan, još od osnivanja odbora, ništa nas nije zateklo ili iznenadilo. U krajnjoj liniji, ovakva odluka je bila i očekivana, imajući u vidu situaciju u društvu. Želimo da istaknemo da nećemo dozvoliti da lokalne teme padnu u senku, sada kada je jasno da će biti izbora na svim nivoima. I dalje ćemo se svakodnevno boriti za bolju lokalnu vlast, za otkrivanje afera, ukazivanje na pogrešne odluke lokalne vlasti i uopšte za dobrobit građana opštine Apatin, stavivši na raspolaganje svoje stručno znanje i iskustvo.

Socijaldemokratska stranka će na narednim izborima nastupiti u političkom savezu stranaka sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i LDP-om koje u opštini Apatin još uvek nemaju formirane opštinske odbore, ali imaju značajan broj glasova i mi svakodnevno razgovaramo sa svojim koalicionim partnerima o zajedničkom nastupu i akcijama na predstojećim izborima. Aktivno razgovaramo i sa jednim delom nekadašnjih istaknutih članova i nekadašnjih kandidata za odbornike Pokreta za Apatin koji nisu zadovoljni prelaskom svog lidera Milana Dražića u Pokret socijalista i koji su nam obećali svoju čvrstu podršku.

Podsećamo da je OO SDS Apatin doneo odluku da neće nastupiti na lokalnim izborima ni na jednoj lokalnoj listi na kojoj nema nosioca liste, a u svakom slučaju nećemo praviti koaliciju sa SPS-om, Srpskom radikalnom strankom i Demokratskom strankom koje smatramo direktno odgovornima za sve loše što se trenutno dešava u opštini Apatin.

Nakon izbora ući ćemo u razgovore isključivo sa onim političkim akterima koji žele da iz temelja menjaju stanje u opštini Apatin, koji će dati iskrenu podršku našem lokalnom programu i koji će raditi jedino u interesu građana opštine Apatin, a ne kao do sada, u svom ličnom interesu. Nemamo nameru da predstavljamo ukrasnu vazu u nečijem kabinetu i da mu svojim ulaskom u vlast dajemo legitimitet, dobivši zauzvrat dve, tri funkcije. U narednu lokalnu vlast ćemo ući samo ako na taj način možemo da ostvarimo svoj program, na dobrobit svih građana i da od Apatina napravimo najrazvijeniju opštinu u Srbiji, pravu, a ne virtuelnu “opštinu budućnosti”.

Posebno ističemo da je saradnja sa gospodom Živoradom Smiljanićem, Goranom Orlićem i Mirkom Cvetićaninom u potpunosti isključena i nakon izbora jer smatramo da su imali sasvim dovoljno vremena da pokažu svoje sposobnosti vođenja opštine Apatin i da su na tom ispitu maestralno pali, na štetu i tugu svih nas.Mi ćemo raditi potpuno drugačije od njih zato što smo potpuno drugačiji od njih. Sigurni smo da su građani svesni koliko su naredni izbori važni i koliko mnogo njihov glas vredi i da ga neće dati za promašene ideje pogrešnih ljudi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar