Saopštenje OO SRS Apatin: ZA INTEGRACIJU SA RUSКOM FEDERACIJOM, A PROTIV EU

,,Srpska radikalna stranka je pokrenula veliku akciju, na teritoriji cele Srbije, s ciljem informisanja naroda o pogubnoj politici puta ka Evropskoj uniji, koju su dosledno sprovodili svi režimi od 2000. do danas.  

Apatinski radikali su u nedelju, 24. marta na Apatinskoj pijaci organizovali info-štand na kome je deljen specijalni broj Velike Srbije i na kome je razgovarano sa građanima o aktuelnim temama iz političkog života.
Godinama smo izloženi medijskoj propagandi kako „EU nema alternativu“ a kako nam je, s druge strane, Rusija isuviše daleko da bi došlo do intenzivnijeg političkog i ekonomskog povezivanja. Takođe, iznose se netačni podaci koji imaju za cilj da EU predstave kao faktor ekonomske stabilnosti Srbije. Shodno tome, odlučili smo se na ovaj korak, da kroz specijalno izdanje „Velike Srbije“, građanima predočimo činjenice zašto je integracija s Ruskom Federacijom jedini logičan i ispravan put.
EU nas od prvog dana zasipa raznim uslovima, kako političkim tako i ekonomskim. Ukoliko dođemo u situaciju da se učlanimo u EU, morali bismo da preuzmemo obavezu usaglašavanja vođenja međunarodne politike, što bi za posledicu imalo uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. U sferi ekonomije bismo bili u obavezi da se odreknemo sporazuma o slobodnoj trgovini i bescarinskog izvoza robe koje imamo s Ruskom Federacijom. Postoji još mnogo negativnih efekata, koji bi se ogledali pre svega kroz pristanak na otimanje dela naše teritorije. Morali bismo i da zaboravimo na NATO agresiju 1999. godine; da dozvolimo proizvodnju i prodaju GMO (genetski modifikovane hrane), a našeg poštenog seljaka bismo zavili u crno.
Pristupanje Evroazijskom ekonomskom savezu, koji čini tržište od skoro 200 miliona građana i koji se bazira na ravnopravnoj saradnji a ne na uslovljavanju, obezbediće nam ekonomsku stabilnost i prosperitet, bolji životni standard građana, razvoj privrede i poljoprivrede. 
Politička odluka da Srbija bude vojno neutralna dovela nas je u poziciju da nam spoljni faktori rasparčavaju državu, a vojni savez sa Rusijom bi nam omogućio jaku vojsku, očuvanje Кosova i Metohije, mogućnost da vratimo Crnu Goru srpstvu, da priključimo Republiku Srpsku Srbiji i povratimo Republiku Srpsku Кrajinu'', stoji u saopštenju.
 
Izvor i foto: OO SRS Apatin
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar