Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, aktivisti SDPS-a među svojim sugrađanima

Odbornica SDPS-a u Apatinu Dragana Ćopić sa aktivistima OO SDP Srbije obišla je  više domaćinstava na teritoriji opštine Apatin u kojima borave osobe sa invaliditetom i uz reči pomoći i podrške uručila im pakete  za domaćinstvo.

Dragana Ćopić je u razgovoru istakla da  osobe sa invaliditetom čine 10 odsto svetske populacije, a da u Srbiji  između 560.000 i 700.000 osoba ima neki oblik invaliditeta. Osobe sa invaliditetom ne smeju biti zaboravljene i sve političke partije moraju raditi na tome da osobe sa invaliditetom ne čine marginalizovanu grupu i da se predrasude i stereotipi  moraju menjati.
 
Posebno zadovoljstvo posetom nije krila baka Malbašić Ružica koja ima 90 godina i živi sa sinom. Baka Ružica je aktivistima SDP Srbije ukazala i na problem ostvarivanja prava glasa kroz dostupnost biračkih mesta i samostalnom kretanju osoba koja koriste pomagala.
 
Kao posebna tema izdvojila se specifičnost žena sa invaliditetom. Aktivisti OO  u Apatinu SDP Srbije upoznali su žene sa invaliditetom sa organizacijama i institucijama koje pružaju besplatnu psiho-socijalnu i pravnu pomoć i zastupanje u cilju unapređenja položaja žena sa invaliditetom u svim sferama društvenog života.

Izvor: OO SDPs Apatin
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar