Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posetio opštinu Odžaci

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, posetio je opštinu Odžaci.

U saradnji sa savetnikom za sport i menadžerom, Markom Adamovićem, on je predstavio projekat „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica –„ActiveGirls”, koji sufinansira Evropska unija kroz INTERREG - IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.

Goste su ispred opštine Odžaci dočekali predsednica opštine, mr Latinka Vasiljković, član Opštinskog veća Nebojša Nikolić, kao i sekretar Sportskog saveza Mihajlo Sujer i predsednica Sportskog saveza Jelena Ignjatić, a priliku da učestvuje na ovom projektu dobila je Osnovna škola "Bora Stanković" iz Karavukova.

Batez je naglasio da je podrška ženskom sportu jedan od prioriteta u Programu razvoja sporta u Vojvodini i istakao da nizak nivo fizičke aktivnosti među devojčicama ima značajne posledice po njihovo zdravlje. U skladu sa tim, osnovni cilj projekta je podrška saradnji u oblasti sporta, kako bi se razvili adekvatni pristupi ka rešavanju problema niskog nivoa fizičke aktivnosti devojčica osnovno školskog uzrasta (od 7-15 godina) u prekograničnom regionu, što bi omogućilo njihovu pozitivnu vezu sa sportom, kao ključnim faktorom za vođenje zdravog načina života.

U sklopu projekta podrške biće izrađene aplikacije za mobilne telefone i tablete, koje će sadržati ponudu sportskih klubova i aktivnosti za devojčice u opštinama koje su obuhvaćene projektom, ali i u susednim opštinama.

Pored toga, projekat obuhvata i prikupljanje podataka o programima za devojčice, koje nude sportske organizacije, dvodnevne radionice za profesore fizičkog vaspitanja, četvorodnevni kamp za devojčice u Mađarskoj, četvorodnevni kamp u Adi, kao i opremanje svih osnovnih škola koje učestvuju u projektu sa sportskim spravama i rekvizitima za časove fizičkog vaspitanja.

Predsednica opštine Odžaci je naglasila da su na radnom sastanku dogovoreni dalji koraci o samoj implementaciji ovog projekta, kao i to da će opština Odžaci biti dobar partner u sprovođenju svih projektnih aktivnosti.

Nakon sastanka, prisutni su obišli OŠ ″Bora Stanković″ iz Karavukova.

U projektu pored opštine Odžaci učestvuje još pet opština: Vrbas, Mali Iđoš, Apatin, Novi Kneževac i Čoka.

Izvor i foto: odzaci.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar