Pokrajinski sekretar najavio novu agrarnu politiku
30.11.-0001.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić je najavio donošenje nove agrarne politike i izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao prve korake u prevazilaženju postojećeg stanja. Takođe je najavio izradu novog i pravičnijeg sistema subencionisanja učesnika u procesu poljoprivredne proizvodnje i to ravnopravno u ratarstvu, voćarstvu, stočarstvu i drugim njenim segmentima.

Ješić je na sastanku saopštio da je njegov resorni sekretarijat predložio Vladi Republike Srbije da se ovogišnja suša na teritoriji AP Vojvodine proglasi elementarnom nepogodom i  da se nakon toga iznađu mogućnosti i sredstva za njeno ublažavanje i pomoć za sve koji su pretrpeli štetu.

Tokom sastanka pokrajinski sekretar je odgovarao na postavljena pitanja sa obećanjem da će ubuduće njegov resorni sekretarijat biti otvoren za podnošenje i razmatranje svih konkretnih  predloga i sugestije vezanih za sistemske promene u poljoprivredi, kako na teritoriji APV, tako i u celoj Srbiji.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar