lokacija: Apatin
objavljeno: 12.10.2017.
Autor: Jelena

Počela 16. sednica SO Apatin - Direktan tv prenos na 025info televiziji

Politika

Nakon što je ustanovljeno prisustvo od ukupno 26 odbornika, čime su stvoreni uslovi za punovažno odlučivanje, usvojen je i dnevni red 16. sednice SO Apatin.  Tok sednice možete pratiti na 025info portalu.

Odbornici SO Apatin  usvojili su odluku o maksiminom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u opštini Apatin za 2017. godinu. Odluku je predložilo Opštinsko veće na osnovu preporuke nadležnog ministarstva, a tiče se smanjenja 15 radnih mesta, 11 u Opštinskoj upravi, 3 u JKP-u „Naš dom“ i jedan u apatinskoj „Marini“.

U toku je razmatranje kadrovskog plana Opštinske uprave i Pravobranilaštva opštine Apatin za 2017. godinu. U vezi sa tim rečeno je da u opštini Apatin ima 84 radnika u okviru Opštinske uprave i 2 u okviru Pravobranilaštva. Ovaj plan je većinom glasova usvojen. . Narednom tačkom je usvojeno da predsednik komisije bude Nika Petrović, a preostala dva člana Dragan Rastović i Nedeljko Vučenović.

Budžet je uvek stavka po kojoj bude najviše rasprave, a što i ovoga puta nije izostalo. Ipak, nakon iscrpne rasprave, većinom glasova usvojene su druge izmene i dopune Odluke o budžetu opštine Apatin za 2017. godinu.

Usvojen je predlog rešenja o prenosu zemljišta bez naknade sa opštine Apatin na Republiku Srbiju-lučko područje. Po zakonu, lučka područja moraju biti u vlasništvu države kako bi se dalje ušlo u proceduru traženja operatera.

Na 16. sednici SO Apatin odbornici su izglasali izmene Odluke o sprovođenju komasacije u katastarskoj opštini Sonta, a takođe je utvrđena izmena i dopuna odluke o pravobranilaštvu opštine Apatin kako bi se posao pravobranioca mogao obavljati i u odsustvu opštinskog pravobranioca. Od tri predloga rešenja, usvojeno je da se imenuje tročlana komisija koja će obavljati poslove pravobranilaštva u odsustvu javnog pravobranioca.

Na sednici su usvojene izmene koje se tiču kadrovskih rešenja u Školskom odboru osnovne škole za posebno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Stevan Hristić” Apatin i Nadzornom odboru Opštinskog kulturnog centra Apatin.

Na današnjoj sednici većinom glasova je usvojena izmena godišnjeg programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Naš dom“ Apatin za 2017 godinu, kao i prvih izmena posebnog programa za korišćenje sredstava iz subvencija za 2017. godinu, takođe i za Javno preduzeće za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin.

U poslednjoj tački razmatran je i usvojen izveštaja o realizaciji godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Pčelica“ Apatin za radnu 2016/2017 godinu, kao i na plan rada za školsku 2017/2018 godinu.

 


 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na 18. sednici SO Apatin, nakon što je utvrđeno prisustvo od ukupno 28 odbornika, čime su stvoreni uslovi za punovažno...

Odbornici Skupštine opštine Kula, na sednici koja je održana u utorak, 28. novembra 2017. godine usvojili su Odluku...

U sredu, 29. novembra, održana je 20. sednica Opštinskog veća opštine Odžaci. Na dnevnom redu bilo je 14...

Na 51. sednici Opštinskog veća doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja za...

Rok za predaju lista za učešće na izborima za Savet MZ Lalić istekao je u petak, 24. novembra...

Nakon što je usvojen Zapisnik sa 29. sednice opštinskog Veća opštine Apatin, usvojeno je Rešenja o otuđenju suvlasničkog...