Počela 11. sednica SO Apatin - Direktan prenos na 025info televiziji

Prva sednica Skupštine opštine Apatin u ovoj 2017. godini najavila je značajne promene i to u samom rukovodstvu lokalne samouprave. Uskoro ćemo saznati ko će biti novi predsednik opštine Apatin, njegov zamenik, predsednik Skupštine opštine Apatin, kao i članovi Opštinskog veća.

Sednici prisustvuje 28 odbornika.

Na već postojeći dnevni red dodata je dopuna koju je izglasalo 24 odbornika, a tiče se razrešenja vd direktora Opštinskog kulturnog centra Apatin i Turističke organizacije opštine Apatin, kao i imenovanju novih.


Rečeno je da su ostavke podneli odbornik Slobodan Bačić, predsednik opštine Apatin Radivoj Sekulić, zamenik predsednika opštine Apatin Dubravka Korać, kao i predsednik Skupštine opštine Apatin Milan Škrbić.

Sa 28 glasova za usvojen je dnevni red 11. sednice SO Apatin.

U toku je pauza od 10 minuta.

Boro Bulat, predsednik mandatsko imunitetske komisije, izvestio je Skupštinu o ostavci Slobodana Bačića, odbornika. O ostavci se ne raspravlja i ne glasa.

Rečeno je i da je Dubravka Korać takođe podnela ostavku na mesto zamenika predsednika opštine.

Po trećoj tački dnevnog reda izvestilac je ponovo Boro Bulat, a koji je rekao da se Dubravki Korać, s obzirom na ostavku, vraća mandat, te ona upravo polaže svečanu zakletvu za novog odbornika.

Milan Škrbić podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine opštine Apatin.

Takođe je i predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić, podneo ostavku, samim tim razrešuju se i njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća.

U toku je izbor komisije za sprovođenje tajnog glasanja. Jednoglasno su izabrani Nika Petrović, predsednik, Zoran Ignac i Milana Srdić, članovi.

Jedna trećina odbornika predložila je upravo dr Dragana Rastovića na mesto novog predsednika Skupštine opštine Apatin.

U toku je pauza.

Odbornici preuzimaju svoje glasačke listiće, te se uskoro kreće sa glasanjem za novog predsednika SO Apatin.

Birački odbor je utvrdio da je kandidat za predsednika SO Apatin, dr Dragan Rastović, sa 27 glasova za izabran na ovo mesto i upravo je zauzeo svoje mesto za govornicom.

Zahvalio se na ukazanom poverenju.

Većinom glasova doneto je rešenje o biračkom odboru za tajno glasanje predsednika opštine Apatin, zamenika opštine Apatin i Opštinskog veća. Članovi komisije su dr Dragan Rastović, Milana Srdić i Zoran Ignac.

Rastović kao predlog za predsednika opštine Apatin upravo predstavlja Milana Škrbića.

Kandidat za predsednika opštine Apatin, Milan Škrbić, predlaže svog zamenika i članove Opštinskog veća.

Za zamenika predsednika opštine predlaže Dubravku Korać. Za članove Opštinskog veća predlaže sledeće kandidate: Atilu Hodovanja, Atilu Rižanjija, Aleksandra Smiljanića, Dušana Lončara, Vanju Kokić, Mariju Došen, Nebojšu Vejina, Milana Petrovića, Milenka Tomića, Dragana Radojevića i Friđoša Nađa.

U toku je pauza kako bi se izvršile pripreme za tajno glasanje.

Odbornici preuzimaju svoje glasačke listiće kako bi se odlučilo da li će predloženi kandidati zauzeti svoje funkcije.


 

Dr Dragan Rastović upravo je izvestio da je Milan Škrbić, sa 27 glasova za izabran za novog predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać izglasana sa 21 glasom odbornika, dok su članovi Opštinskog veća izglasani sa takođe 21 glasom odbornika.

Novi predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, zahvalio se svima na ukazanom poverenju.

Vd direktor OKC-a Apatin, Danijel Ajduk, podneo je ostavku. Predlog rešenja o imenovanju novog vd direktora Kulturnog centra upravo je u toku.

Na mesto vd direktora Opštinskog kulturnog centra Apatin predložena je Danijela Obradović. Ovaj predlog je usvojen sa 18 glasova za.

Ljubomir Radaković, direktor Turističke organizacije opštine Apatin, podneo je ostavku. O ostavci se ne glasa i ne raspravlja.

Danijel Ajduk, master ekonomista, predložen je na mesto vd direktora TO Apatin. Sa 20 glasova za, ovaj predlog je usvojen.

Sednica je završena.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar