Parović i Teslić boravili u Parizu
23.12.2015.

Delegacija Treće Srbije koju su predvodili Marko Teslić i Miroslav Parović protekle nedelje boravila je u Parizu gde su imali niz političkih i privrednih sastanaka.

Između ostalog, prisustvovali su zasedanju gradskog parlamenta u Parizu, gde su se sastali s poslanicima iz redova Republikanske partije. Što se tiče privrednog dela, posetili su Privrednu komoru Pariza, obšili nekoliko korporacija i u ovom trenutku možda najveće gradilište u Evropi - Europa City. Sa direktorom Regionalnog saveta za privredni razvoj i sekretarom za međunarodnu saradnju, Žanom Fransoom imali su srdačan sastanak na kome su postigli dogovor vezano za njegov dolazak u Srbiju početkom iduće godine kada će se razgovarati o unapređenju poslovne saradnje između dve zemlje i investicionim ulaganjima.

Teslić je tom prilikom upoznao francuske privrednike o mogućnostima koje pruža njegov rodni kraj, tj. opština Apatin. Posebno interesovanje francuski privrednici su iskazali za robno-trgovinski centar o kome se dugo priča u Apatinu, kao i za infrastrukturne projekte, pre svega kanalizacione mreže koje još uvek nisu izgrađene u selima oko Apatina.

Kako je dogovoreno, već početkom sledeće godine možemo očekivati posetu francuske delegacije i u našoj opštini.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar