Opštinsko veće održalo 11. sednicu

Jedanaesta sednica Opštinskog veća opštine Apatin održana je danas u Plavoj sali SO Apatin. Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice pred članovima veća našao se Predlog rešenja o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2016. godinu na teritoriji opštine Apatin.

Izvestilac po ovoj tački dnevnog reda bila je Gordana Korać, šef odseka za lokalnu poresku administraciju.

Ona je istakla da je po zakonu Nadležni organ dužan da do 30. novembra odredi prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti. Apatin je podeljen na četiri zone a predložene su cene za svaku zonu pojedinačno. U odnosu na prethodnu godinu promene su izvršene u trećoj zoni kod građevinskog zemljišta i građevinskog zemljišta koje se koristi kao poljoprivredno i u drugoj zoni kada su u pitanju garaže i garažna zemljišta. U oba slučaja cene će biti umanjene. Koraćeva je rekla da su cene određene na bazi ugovora, da moraju biti izvršena najmanje tri prometa nepokretnosti pa se na osnovu toga uzima prosek i određuje cena.

Treća tačka dnevnog reda bila je Razmatranje Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave opštine Apatin.

Izvestilac Margareta Kovačević, koordinator upravljanja ljudskim resursima u opštinskoj upravi, saopštila je da je izmena pravilnika rezultat praćenja rada organizacionih jedinica i da je utvrđeno da treba tehnički pojačati odeljenje za urbanizam i odeljenje za inspekcijske poslove u cilju efikasnijeg obavljanja posla. Tim povodom izvršena je preraspodela postojećih zaposlenih iz odeljenja za opštu upravu u ova dva navedena odeljenja.

Opštinsko veće izglasalo je Predlog zaključka o davanju saglasnosti vlasnicima preduzeća Lumber line Juri Zupčaninu i Jasminu Mahiču da izvrše plaćanje duga za kupljeno građevinsko zemljište u urbanističkom Bloku 61 u Apatinu. Ukupan dug od 2.900.000 dinara biće izmiren u 6 rata, uz obavezno aneksiranje ugovora da neke prethodne obaveze ne bi zastarele, saopštio je rukovodilac Odeljenja za stambeno komunalnu delatnost, urbanizam, zaštitu životne sredine i imovinsko pravne poslove opštine Apatin, Siniša Jovanović.

Nakon toga, usvojen je Predlog rešenja o imenovanju komisije za dodelu jednokratnih novčanih pomoći. Vladimir Vukosav, vd direktora Centra za socijalni rad istakao je da je ovaj predlog dat na usvajanje Opštinskom veću radi objektivnosti prilikom dodele pomoći, odnosno da se niko ne bi favorizovao što je bio slučaj u prethodnom periodu i kako bi pomoć bila ravnomerno raspodeljena. U pitanju su iznosi preko 5000 dinara.

U dopuni dnevnog reda našlo se mišljenje javnog pravobranilaštva opštine Apatin u vezi sa vansudskim poravnanjem između Instel inženjeringa doo Novi Sad i opštine Apatin. Izvestilac Slavoljub Štrbo je istakao da opština ima dugovanja prema Instelu iz prethodnog perioda. U sporazumu je predloženo da se Instel odrekne zatezne kamate i dela redovne kamate pa bi ukupan dug opštine bio 3.800.000 dinara i bio bi plaćen u 6 mesečnih rata. Na taj način bi bili izmireni svi dugovi prema Instelu. Na ovaj sporazum saglasnost je dao javni pravobranilac, a opštinsko veće je jednoglasno usvojilo i ovaj predlog.

Na nekoj od narednih sednica biće reči o kompletnom toku poslovanja i radova Instela i opštine i napraviće se presek o tome šta je urađeno, istakao je predsedavajući opštinskog veća i predsednik opštine Apatin Radivoj Sekulić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar