Opšta bolnica, kanalizacija i vodovod - prioriteti u Somboru
Na kraju obilaska Zapadnobačkog okruga predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Sombor gde se na Trgu Svetog trojstva obratio građanima.  
 
-Hvala vam što ste me dočekali u ovolikom broju. Divno je videti vas u tolikom broju. Svi se bave velikim temama, ali ja ću početi od običnih tema, a prva je da ćemo uložiti 20 miliona evra za bolnicu u Somboru. Uložićemo i devet miliona evra za uklanjanje azbestnih cevi, a Prigrevica će dobiti kanalizaciju. Nije mali novac, i uradićemo ga u okviru novog investicionog projekta. Moram da vam kažem da ćemo uraditi Opštu bolnicu, kanalizaciju i vodovod - rekao je Vučić
 
-Mi smo 2014. godine ulazeći u reforme pokušali i želeli da spasimo zemlju od bankrotstva, dugovi su bili veliki, a prihodi mali. Išli smo na mere fiskalne konsolidacije i mnogi su me proklinjali zbog toga, ali ja sam znao da taj rak srpske ekonomije samo tako možemo da ga izlečimo. Ne možete da lečite rak aspirinom i andolom, nego teškim merama. Oni su oterali MMF, a mi smo ga vratili. Izgurali smo program tih mera uz najbolje ocene, uspeli smo da prestignemo sve zemlje Zapadnog Balkana, prestigli smo ih u platama, sve sem Crne Gore, a njih ćemo već sledeće godine preteći - naveo je Vučić.  
 
Vučić je rekao da je danas mnogo toga moguće, odnosno, da ima novca kojim, kada se troši, ne povećava se javni dug naše zemlje. 
 
-Smanjenje javnog duga sa 78 na 51 odsto znači da smo omogućili čiste račune svojoj deci. Šta je svetije i važnije od toga? Sada kada podižemo zemlju, gradimo puteve, dižemo bolnice, hale, domove zdravlje, onda to dovodi do povećanja rasta, povećanja plata i penzija. Zato očekujte i ove godine povećanje plata i penzija, ali i naredne godine jer smo mi sigurna zemlja – rekao je Vučić
 
Vučić je ukazao građanima na to da je Srbija sada snažnija i da je upravo podrška naroda najveća snaga Srbije. 
 
-Nisam zaslužio ovoliku podršku, ali beskrajno vam hvala na tome. Uz tu podršku, spreman sam da se borimo i da vodimo srpski brod kao sigurnoj luci. Mislim da ima najmanje 500 mesta u Srbiji gde sam ja bio kao predsednik, a nijedan drugi pre mene nije bio. Hoću da budem sa narodom i kad je ovako lepo, ali i kad je teško. Uvek sam mogao da trpim psovke i uvrede, to je deo posla, ali sam se uvek trudio da narodu bude bolje. Mrze me još više jer sam uspeo ono što oni nisu, ali narod vidi koliko se borimo za Srbiju na svakom mestu. Mislite da mi je lako da idem da pričam sa Haradinajem? Nije mi lepo, ali ja to moram, moram da sačuvam mir i stabilnost države i da idemo u budućnost. Idemo u snažniju i bolju budućnost - poručio je Vučić
 
Okupljenim građanima obratila se i premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić istakavši da je ponosna na zajednički trud i rad, predsednika i njegovog tima, ali i građana koji su učestvovali u realizaciji svih ideja i reformi.  
 
-Hvala vam na podršci, na snazi, vi dajete snagu svima nama. Mi smo jedan, jedinstven tim koji je svaki dan tu da radi sa vama. Dve godine smo radili mnogo, to je bio veliki izazov za mene. Dokazali smo da možemo da nastavimo brzo, da jačamo našu ekonomiju, da dovodimo investitore, da sprovodimo reforme i to sve radimo zajedno. Održava nas želja za dobrom Srbijom i za bolje sutra za sve vas. Predsednik želi još investicija u Srbiji i mi ćemo to i uraditi za ovaj okrug, možemo više i moramo bolje - rekla je Brnabić.   
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u svom obraćanju je poručio da će nastaviti da rade na poboljšanju budućnosti Srbije i da će se na proleće potvrditi podrška građana trenutnoj vlasti i njihovim idejama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar