Održana sednica SO Кula

Odbornici Skupštine opštine Кula su na sednici  usvojili ostavke odbornika Milorada Lazića i Milana Vujakovića sa liste Aleksandar Vučić – Zato što volimo Кulu i potvrdili mandate novim odbornicima, a to su Mirjana Grubor i Tamara Zindović. Predsednik Skupštine opštine Кula, Velibor Milojičić je na samom početku sednice obrazložio ostavku na funkciju predsednika opštine Кula kao odgovor delu opozicije.  On je naveo da je zakonska procedura prilikom podnošenja njegove ostavke, imenovanja Privremenog organa i raspisivanja lokalnih izbora koji su u kulskoj opštini održani 16. decembra 2018. godine, u potpunosti ispoštovana, a odbornici su dobili na uvid ostavku koja je podneta u septembru 2018. godine.

Nakon toga Skupština je većinom glasova i bez rasprave usvojila Odluku o angažovanju eksterne revizije konsolidovanog završnog računa budžeta opštine za 2018. godinu, Odluku o taksi prevozu i limo servisu, Odluku o izradi Plana generalne regulacije naselja Lipar, kao i Odluku o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine, Odluku o raspisivanju javnog oglasa o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine i sprovođenju postupka javnog nadmetanja radi otuđenja dva objekta u Sivcu.
 
Milan Vujaković je imenovan na funkciju vršioca dužnosti direktora Doma kulture Crvenka na period do jedne godine, nakon što je usvojena ostavka Miodraga Grubora dosadašnjeg direktora ove ustanove.
 
Na početku sednice Velibor Milojičić je obavestio odbornike da su formirane dve nove odborničke grupe. Reč je grupi SDPS – Pokret socijalnog spasa čiji je predsednik Dragutin Medojević i odborničkoj grupi Saveza vojvođanskih Mađara. Šef ove odborničke grupe je Goga Žolt.

Izvor i foto: kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar