Održana sednica Skupštine Opštine Kula

Na sednici Skupštine Opštine Kula odbornici su raspravljali o trinaest tačaka dnevnog reda koje se tiču delokruga rada lokalnog parlamenta.

Većinom glasova odbornici su doneli Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu Opštine Kula za 2020. godinu. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da je rebalans budžeta bio najavljen i da se radi se o delu vezanom za mesne zajednice, koje su dostavile deo o upotrebi samodoprinosa i sredstva od ekološke takse.

Odbornici su većinom glasova doneli i Odluku o angažovanju eksterne revizije konsolidovanog završnog računa opštinskog budžeta za 2019. godine, Odluku o pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine i o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine, Lokalni akcioni plan za mlade, Izveštaj o radu Doma kulture Sivac, Izveštaj o radu i Program rada za 2020. godinu Centra za socijalni rad, Programa poslovanja za ovu godinu javnih komunalnih preduzeća Komunalac, Vodovod, Radnik i Ruskom, Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja za 2020. godinu JKP Prečistač Vrbas – Kula i Rešenje o davanju saglasnosti na Poseban program za korišćenja sredstava iz budžeta opština Kula i Vrbas za Prečistač Vrbas-Kula, Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Statuta Sportskog centra Crvenka, Izveštaj o sprovedenim izborima za članove Saveta Mesne zajednice Kruščić.

Na samom kraju sednice odbornici su doneli Rešenja o imenovanju Lokalnog saveta roditelja i razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač opština, kao i imenovanje direktora i rešenje o prestanku funkcije v.d direktora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština. Na mesto dosadašnjih v.d. direktora imenovani su Miljan Drašković na mesto direktori JKP Vodovod Crvenka i Milan Vujaković na mesto direktora Doma kulture Crvenka. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar