Održana sednica Skupštine Grada Sombora

Juče je u Somboru održana 37. sednica gradske skupštine na kojoj su odbornici razmotrili i odlučili o 15 pitanja iz delokruga rada Skupštine.

Odbornici su, između ostalog, usvojili Informaciju o izvršenoj eksternoj reviziji završnog računa budžeta Grada Sombora za 2018. godinu, Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Sombora za 2019. godinu za period januar – jun kao i predlogu Odluke o prvom rebalansu Odluke o budžetu Grada Sombora za 2019. godinu.

Na sednici je potvrđen mandat novoj odbornici Danijeli Đekić, diplomiranoj ekonomistkinji, koja je imenovana umesto nedavno preminulog odbornika SPS – Jedinstvena Srbija Milana Rakasa.

Većinom glasova usvojeni su predlozi Odluka o donošenju plana detaljne regulacije južne glavne primarne gradske saobraćajnice, Odluke o izradi plana detaljne regulacije dela bloka 29 u Somboru kao i Odluke o izradi drugih izmena i dopuna plana generalne regulacije na prostoru industrijske zone u Somboru.

Usvojen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o radu JKP Čistoća Sombor, kao i predlog Rešenja o prvim izmenama i dopunama rešenja o obrazovanju radnog tela – Lokalnog antikorupcijskog foruma za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana za Grad Sombor. Prema ovom predlogu na mesto predsednika LAF-a imenovan je Mile Moric umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Tice, koji je dao ostavku.

Vršiocu dužnosti direktora Gradskog muzeja Sombor Peteru Mrakoviću produžen je mandat na period do 6 meseci.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar