Održana sednica Skupštine Opštine Apatin

Sednica Skupštine Opštine Apatin, 33. po redu, na kojoj se našlo 14 tačaka dnevnog reda održana je danas.

Na početku sednice verifikovani su mandati novim odbornicima Vladimiru Petroviću (SPS) i Zori Jovanović (SNS). Nakon toga razmatran je i usvojen šestomesečni Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Apatin za 2019. godine, sa Izveštajem o izvršenju sredstava samodoprinosa za prvih šest meseci ove godine.

Sednicu je obeležilo usvajanje predloga Odluka o izmenama i dopunama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji Opštine Apatin, o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća Naš dom Apatin, kao i predlog Odluke o određivanju naziva ulica i zaseoka o čemu postoji detaljan elaborat na sajtu Opštinske uprave Opštine Apatin u odeljku pod nazivom dokumenti, sa podnaslov ostali dokumenti.

Skupština je usvojila predlog Rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta koje se nalazi u urbanističkom bloku 61 u Apatinu za koje je obavljena javna licitacija, i prenosu u svojinu Liberland Group doo Sombor. Usvojeni su i predlozi rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine neposrednom pogodbom, radi ozakonjenja objekta i prenosa u svojinu Jovanu i Josipu Rohačeku iz Apatina, otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine neposrednom pogodbom, radi ozakonjenja objekta i uređenja međa i prenosa u svojinu Ivanu i Ljubi Kovačićek iz Apatina, kao i predlog Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine putem javne pogodbe, radi ozakonjenja objekta i prenosa u svojinu Miroslavu Spremu iz Apatina.

Na kraju sednice izvršene su kadrovske promene u školskom odboru Osnovne škole Mladost iz Prigrevice i Savetu za obrazovanje, kulturu i sport.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar