Održana sednica Skupštine opštine Kula

U sredu, 25.jula, održana je po hitnom postupku sednica Skupštine opštine Kula. Razlog hitnog postupka bila je potreba donošenja Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Kula za 2018. godinu, a do početka agrotehničke 2018-2019. godine.

Uvodnu reč imao je Goran Krupljanin, predsednik Komisije za izradu Godišnjeg programa, koji je rekao da je za davanje u zakup planirana površina od 6010 hektara i to po osnovu prava prečeg zakupa 3117 hektara, a da je za prvi krug javnog nadmetanja opredeljeno ukupno 2892 hektara za sva ostala zainteresovana registrovana poljoprivredna gazdinstva.
 
Većinom glasova prisutnih odbornika, Godišnji program zaštite je usvojen.
 
Predlog Odluke o prenosu prava korišćenja na zdravstvenom objektu specijalističkih službi sa pasarelom i trafostanicom na Dom zdravlja Kula, usvojen je jednoglasno. Rukovodilac Odeljenja za urbanizam, komunalno-stambene i imovinsko-pravne poslove, Slavka Kočonda, objasnila je da se ovom odlukom Dom Zdravlja obavezuje da upravlja poverenim novoizgrađenim zdravstvenim objektom, da snosi sve troškove vezane za tekuće i investiciono održavanje objekta i da preuzima sve zakonske i druge obaveze u skladu sa Zakonom o javnoj svojini, u pogledu njegovog obnavljanja i unapređivanja.
 
Na dnevnom redu bio je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja-rebalans finansijskog plana JKP „Komunalac“ Kula za 2018. godinu, koji je takođe usvojen većinom glasova prisutnih odbornika.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar