Održana sednica Opštinskog veća u Odžacima

U Odžacima je danas održana sednica Opštinskog veća kojom je predsedavao zamenik predsednika opštine Miroslav Kondić. Na sednici je doneto nekoliko akata iz delokruga rada lokalne samouprave.

Doneta je odluka o zakupu poslovnog prostora, a u pitanju je nepokretnost koja se ne koristi. Ovim se stvaraju uslovi da se kroz sredstva od zakupa revitalizuje autobuska stanica. Članovi Veća doneli su i program održavanja javnih puteva na teritoriji Opštine Odžaci u zimskom periodu 2019/2020. godine.

Na sednici su doneti i sledeći akti: rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji opštine Odžaci, rešenje o dopuni rešenja o obrazovanju Saveta za zdravlje, zaključak o utvrđivanju deficitarnih struka za školsku 2019/2020. godinu, zaključak o utvrđivanju uslova za ostvarivanje prava na regresiranje dela troškova prevoza studenata u međumesnom saobraćaju, pravilnik za ostvarivanje prava na osnovnu i dodatnu podršku detetu i učeniku, u cilju usaglašavanja sa odredbama Odluke o osnovnoj i dodatnoj podršci detetu i učeniku; zaključak o davanju saglasnosti na Finansijski plan MZ Ratkovo, rešenje za raspodelu sredstava za sufinansiranje potreba u oblasti sporta, za organizaciju drugog međunarodnog otvorenog turnira Vojvodine u ubrzanom šahu kao vrhunskog sporta – 2019 i rešenje o upotrebi tekuće budžetske rezerve.

Na sednici su takođe razmatrani i Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Opštinske uprave, Odluka o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine i Rešenja o obrazovanju Komisije za planove, koji su, nakon razmatranja, upućeni Skupštini opštine Odžaci na donošenje.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar