Održana sednica Opštinskog veća u Kuli

Opštinsko veće u Kuli je na današnjoj sednici usvojilo nacrt Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine Opštine Srpskoj pravoslavnoj crkvi – Eparhiji Bačka, Crkvenoj Opštini Crvenka, površine 7 ari  i 9 kvadratnih metara u katastarskoj Opštini Kruščić, po početnoj ceni zemljišta od 306 hiljada 713 dinara i 40 para, a zemljište je namenjeno za izgradnju crkve u Kruščiću. 

Na današnjoj sednici Veća razmatran je i usvojen Izveštaj o poslovanju JKP Ruskom Ruski Krstur za 2018. godinu. Četvrta tačka dnevnog reda se odnosila na nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP Komunalac Kula, odnosno rebalans finansijskog plana preduzeća zbog planiranih aktivnosti, izrade gasnog generatora, sprovođenja javnog nadmetanja, izrade projekata i učešća na tenderu za projekat koja predviđa da u Kuli 5 solitera sa sadašnjeg grejanja na mazut pređe na grejanje na gas.

Usvojen je i nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP Radnik Sivac i JKP Ruskom Ruski Krstur za 2019. godinu koja se odnosi na zajednički projekat komunalnih preduzeća, a obuhvata poboljšanje vodosnabdevanja potrošača, kao nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Poseban program za korišćenje sredstava iz budžeta Opšina Vrbas i Kula Javnom komunalnom preduzeću  Prečistač Vrbas-Kula Vrbas za 2019. godina koja je potrebna jer još nije počela naplata usluge korišćenja prečistača, pa su trenutno osnivači dužni da finansiraju rad prečistača. Sve Odluke koji su danas usvojene na sednici Opštinskog veća upućene su na dalje razmatranje i usvajanje Skupštini Opštine Kula.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar