Održana sednica Gradskog veća Sombora

Na sednici Gradskog veća Sombora raspravljalo se i usvojeno je 12 tačaka dnevnog reda, od kojih će se dve tačke naći na sednici Skupštine grada.

Na sednici su usvojene izmena Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Sombor za 2019. godinu i Konkurs za dodelu sredstava za nabavku sadnog i semenog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji na teritoriji Grada. Usvojen je i Predlog rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje konkursa za dodelu sredstava za nabavku sadnog i semenog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji na teritoriji Grada.

Kako bi se podstakla organska proizvodnja na teritoriji Grada Sombora, Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja je izmenjen. Na konkursu za dodelu sredstava za nabavku sadnog i semenog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, pored poljoprivrednih gazdinstava koja su već registrovana i sertifikovana kao organski proizvođači, moći će da konkurišu i oni koji se nalaze u postupku konverzije, odnosno, u postupku pribavljanja sertifikata od strane registrovane, akreditovane i ovlašćene kontrolne organizacije sa teritorije Republike Srbije.

 
 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar