Održana sednica Gradskog veća u Somboru
U Somboru je održana sednica Gradskog veća kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović. Članovi Gradskog veća razmotrili su i odlučili o 17. tačaka dnevnog reda.  
 
Usvojen je, između ostalih, predlog Odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji Grada Sombora. Prema maksimalno dopuštenom nivou buke, teritorija Grada  podeljena je na šest akustičkih zona i to: 
 
I zona: područje za odmor i rekreaciju, bolničke zone i oporavilišta, kulturno-istorijski lokaliteti, veliki parkovi 
 
II zona: turistička područja, kampovi i školske zone 
 
III zona: čisto stambena područja 
 
IV zona: poslovno-stambena područja, trgovačko-stambena područja i dečja igrališta 
 
V zona: gradski centar, zanatska, trgovačka, administrativno-upravna zona sa stanovima, zona duž saobraćajnica, magistralnih i gradskih 
 
VI zona: industrijska, skladišna i servisna područja i transportni terminali bez stambenih zgrada.  
 
O ovom predlogu Odluke izjasniće se odbornici Skupštine grada na narednom zasedanju. 
 
Gradski većnici su usvojili i predlog Odluke o pristupanju izradi Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama na teritoriji Grada. Usvojen je predlog Javnog poziva bankama za kratkoročno kreditiranje privrednih  subjekata i preduzetnika sa sedištem na teritoriji Grada Sombora uz učešće lokalne  samouprave u finansiranju kamate na kredite. Ovakav način saradnje Grada Sombora i poslovnih banaka klijenti ( preduzetnici) su   ocenili izuzetno korisnim, jer su po povoljnim uslovima mogli da obezbede neophodna sredstva potrebna za održavanje likvidnosti i deo neophodnih  obrtnih sredstava. Sredstva kojima će Grad Sombor ove godine finansirati kamatu na dodeljene kredite su ograničena i iznose 1.000.000 dinara. 
 

                                                


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar