Održana 40. sednica Skupštine grada Sombora

Odbornici Skupštine grada Sombora su na današnjoj 40. sednici, većinom glasova usvojili Izveštaj o radu gradonačelnika i Gradskog veća grada Sombora za 2019. godinu.

 
Obraćajući se odbornicima gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je navela sve radnje koje su Gradsko veće a i ona sama, preduzeli kako bi Sombor postao grad poželjan za živeti. U svom programu grad se oslonio na saradnju sa Pokrajinskom i Republičkom vladom, a realizovani su i projekti koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. To se pre svega odnosi na IPA projekte prekogranične saradnje. Gradonačelnica je u svom obraćanju dala i presek rada od 2016. godine pa do danas.
 
Na 40. sednici Skupštine odbornici su usvojili i Izveštaj o radu Gradske uprave grada Sombora za 2019. godinu kao  i Predlog lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost grada Sombora za period 2020-2021.
 
 
Odbornici su dali saglasnost na prve izmene i dopune programa poslovanja javih komunalnih preduzeća za 2020. godinu i to za JКP „Vodokanal“ Sombor, JКP „Vodovod“ Bezdan, JКP „Energana“ Sombor, JКP „Zelenilo“ Sombor, JКP „Parking Servis Sombor“ Sombor, JКP „Prostor“ Sombor i JКP „Čistoća“ Sombor. Odbornici su većinom glasova doneli  Odluku o okončanju postupka likvidacije ustanove kulture galerija „Stojkov“ Sombor.
 
Odbornici Skupštine grada Sombora dali su saglasnost i na prve izmene i dopune Statuta JКP „Čistoća“ Sombor. Po ovoj odluci, odbornici  su prihvatili predlog da JКP „Čistoća“ ubuduće ima tri izvršna direktora.
 
Na današnjoj sednici odbornici su doneli Odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JКP „Čistoća“ Sombor i tekst konkursa, a na osnovu sprovedenog Javnog konkursa, imenovali su Momira Miokovića za direktora JКP „Zelenilo“ Sombor, inače dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora u ovom preduzeću, a Goran Nonković je imenovan za direktora JКP „Prostor“ koji je do sada obavljao tu funkciju u ovom preduzeću.
 
Današnjom 40. Sednicom Skupštine grada predsedavala je predsednica Skupštine Ljiljana Tica a rad Skupštine su i ovog puta bojkotovali predstavnici većeg dela opozicije.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar