Održana 32. sednica Skupštine grada Sombora

Danas je u Velikoj sali zgrade Županije održana 32. sednica Skupštine grada Sombora. Odbornici su, prema sazivu koji su jednoglasno prihvatili, razmotrili i odlučili o osam pitanja iz delokruga rada Skupštine.

Većinom glasova usvojen je predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 u Somboru i predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo – centar za tretman otpada. Osnovne namene u okviru predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 su sport i rekreacija, komercijalne i poslovne funkcije i uslužno, proizvodne i skladišne funkcije. Cilj predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo je definisanje pravila građenja i uređenja kako bi se: unapredio rad postojeće deponije izgradnjom Centra za tretman otpada, obezbedilo istovremeno saniranje postojeće deponije i definisao prostor planirane regionalne deponije.
 
Na današnjoj 32. sednici odbornici Skupštine grada Sombora razmotrili su i većinom glasova usvojili izveštaje od radu i poslovanju javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti u 2018. godini sa finansijskim pokazateljima.
 
Usvojen je predlog Odluke o obrazovanju Saveta za migracije grada Sombora i predlog rešenja o obrazovanju Кomisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2019. godini.
 
Odbornici su većinom glasova za vršioca dužnosti direktora Gradskog muzeja Sombor, umesto dosadašnjeg direktora Branislava Mašulovića koji je stekao uslov za odlazak u penziju, imenovali Petera Mrakovića, diplomiranog vajara iz Sombora.
 
Za vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana je Vesna Paštrović na period do 6 meseci. Mihajlu Nestoroviću, dosadašnjem direktoru pozorišta, današnjim danom istekao je mandat.
 
Izvor i foto:  Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar